Friday, February 23g-point.gr

Ρεντζιάς για ΕΟΚ: Θα κερδίσουμε τις εκλογές!

O Ευθύμης Ρεντζιάς, ένα από τα ηγετικά στελέχη της παράταξης «Πρώτα το Μπάσκετ», μίλησε στο g-point.gr και στον παλιό του συμπαίκτη στον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα, Γιάννη Γιαννούλη, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη νίκη και υπογράμμισε ότι: «Είμαστε game changers και το πιστεύουμε. Εμείς είμαστε οι τεχνοκράτες του αθλήματος και έχουμε σχέδιο για να το βγάλουμε από το τέλμα των τελευταίων ετών», είπε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής για να προσθέσει: «To ελληνικό μπάσκετ έχει πιάσει πάτο, υπάρχει αυτή τη στιγμή μία διοίκηση που αποτελείται από 4 άτομα σε ένα γραφείο, και χρησιμοποιεί καταγγελτικό ύφος προς την πολιτεία, τη FIBA, τη Euroleague και άλλους. Χάνουμε χρόνο με αυτή τη διοίκηση και πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να γίνει ξανά ελκυστικό το μπάσκετ».

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιρροή που όπως υπογραμμίζει, δεν έχει το μπάσκετ σήμερα στη νεολαία αναφέροντας: «Δεν υπάρχει πλέον η ίδια τρέλα για το άθλημα, χάνουμε συνέχεια παιδιά που επιλέγουν το ποδόσφαιρο, αλλά και άλλα αθλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει η παραγωγική διαδικασία για την ενίσχυση των κλιμακίων αλλά και των Εθνικών ομάδων».

Στη συνέχεια ο Ευθύμης στάθηκε στο πλάνο που έχει ο συνδυασμός του τονίζοντας: «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε στις εκλογές και θέλουμε να έχουμε αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμούς για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Ζητάμε από όλα τα σωματεία, να μας δώσουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε ώστε να αναλάβουμε τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε μία ομάδα που την αποτελούν στελέχη με μεγάλη διαδρομή τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο κομμάτι των επιχειρήσεων με εικόνες και παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Σε τι υπερτερεί η παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα έναντι των έτερων υποψηφίων;
«Είμαστε μια μπασκετική ομάδα. Δεν αναφέρομαι μόνο στους πρώην αθλητές, τον τεράστιο Νίκο Γκαλη, που προστέθηκε πρόσφατα στην ομάδα μας, τον Φάνη, τον Φασούλα, τον Μέμο, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τη Βάσω Στασινού, τον Γιάννη Τσουμή ή τον Κλεάνθη Γάλλο. Μιλάμε και για μπασκετικούς παράγοντες, προέδρους ενώσεων και μη που είναι μαζί μας, με τεράστιες εμπειρίες και παραστάσεις. Είναι ουσιαστικά ένα πάντρεμα της παλιάς και της νέας “φρουράς”. Τίποτα δεν γίνεται με… άγαρμπες κινήσεις. Έχουμε μαζί μας αυτούς τους ανθρώπους, είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα ώστε να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι στο έργο μας με τη μεγάλη εμπειρία και την προσφορά τους στο άθλημα. Είναι μια μπασκετική μείξη που θα φέρει το άθλημα εκεί που πρέπει, που θα βάλει στην εξίσωση την αξιοπιστία και τον εκσυγχρονισμό με μεγάλο στόχο μια σύγχρονη ΕΟΚ που δεν θα είναι κολλημένη στα 80s αλλά θα είναι εξωστρεφής και θα μιλάει με όλους. Που θα έχει δυνατές Ενώσεις οι οποίες, αυτή τη στιγμή φυτοζωούν και λειτουργούν μόνο σαν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί».

Διάβασε  Την έντονη αντίδραση του ΠΑΟΚ προκάλεσε η τιμωρία που του επιβλήθηκε από τη ΔΕΑΒ

Υπάρχει συνεννόηση και σημεία επαφής με τους αντίπαλους υποψηφίους;

«Η αλήθεια είναι πως τα αφηγήματα των άλλων υποψηφίων αλλάζουν ανά βδομάδα ή ανά μήνα. Ανάλογα… Εμείς έχουμε συγκεκριμένες θέσεις από την πρώτη μέρα. Μιλάμε μόνο για μπάσκετ, για τις ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων ως βασική προτεραιότητα… Το μέλημά μας είναι να επαναφέρουμε το μπάσκετ ψηλά στη συνείδηση και τις καρδιές των Ελλήνων. Ο κύριος Λιόλιος και ο κύριος Παπανικολάου κάνουν τον αγώνα τους και είναι σεβαστός όμως δεν βλέπω πώς δεν θα εκλεγεί ο Παναγιώτης και η παράταξή μας! Τα σωματεία δεν είναι ιθαγενείς να τους δίνουμε καθρεφτάκια και χάντρες! Είναι τα κύτταρα του μπάσκετ, αυτά που κρατάνε το άθλημα ζωντανό και θέλουν σεβασμό και στήριξη».

Γιάννης Γιαννούλης