Σαλπιγγίδης:»Το να είσαι Πόντιος είναι περηφάνια!»

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και την «μαύρη» επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τοποθετήθηκε ο παλαίμαχος επιθετικός του Δικεφάλου, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας στο Metropolis 95,5

Aναλυτικά όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ:

«Θα μπορούσα να είμαι στον ΠΑΟΚ. Πέρασα την περισσότερη ποδοσφαιρική μου ζωή στον ΠΑΟΚ και τον αγαπώ. Ήταν ιδιαίτερη η φετινή χρονιά για τον Δικέφαλο. Δεν σημαίνει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν θα κάνει βήματα πίσω. Το θέμα είναι να μην κάνει πολλά. Κομβικό σημείο φέτος ήταν η αλλαγή προπονητή.

Ο Φερέιρα ήταν σε δυσκολότερη θέση, καθώς ο Ραζβάν ανέλαβε την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας και ήξερε πως θα δουλέψει. Είναι καλό να μένει ένας προπονητής. Ο Αμπέλ δεν έχει δείξει αρνητικά στοιχεία και πιστεύω μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Το να κρίνεις έναν προπονητή εξ΄ αποστάσεως δεν είναι το ίδιο από το να δουλεύεις μαζί του.

Ο Πορτογάλος μου έχει κάνει καλή εντύπωση και η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης και είναι θετικό ότι μπορεί να τα βγάλει την επόμενη σεζόν. Θα ήταν άδικο να τον είχαν διώξει. Θα πρέπει στο πρώτο στραβοπάτημα έναν προπονητή να τον στηρίξεις».

Για την Γενοκτονία των Ποντίων:

«Πόντιος γεννιέσαι. Και οι δυο γονείς μου είναι Πόντιοι. Περισσότερο καταλαβαίνω, παρά να μιλήσω Ποντιακά, ενώ έχω χορέψει και λίγες φορές. Το να είσαι Πόντιος είναι περηφάνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που γεννήθηκα Πόντιος.

Ακούγοντας ιστορίες μόνο δέος μπορείς να αισθανθείς. Πρέπει να τιμούμε τις ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή. Είναι η ιστορία μας και οφείλουμε να ανταποδώσουμε τιμή σε αυτές τις ψυχές. Όταν μου ζητηθεί είμαι κοντά στους Πόντιους. Μεγαλώνοντας τα παιδιά μου θέλω να κρατήσω το ποντιακό στοιχείο.

Χρέος όλων μας είναι να το μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά. Ο καθένας θα πρέπει να το διαφημίζει με τον δικό του τρόπο. Είναι ποντιακό στοιχείο να έχεις πείσμα, ίσως έχεις αναπτυχθεί περισσότερο σε μένα».