Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Παρί ΣΖ στο Champions League

Tο άνοιγμα, εκ νέου, της έρευνας της UEFA για την υπόθεση της Παρί ΣΖ, σχετικά με τη μη συμμόρφωσή της με το οικονομικό fair play, θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή της στο Champions League.

Soccer Football - Ligue 1 - AS Monaco v Paris St Germain - Stade Louis II, Monaco - November 11, 2018 Paris St Germain's Edinson Cavani celebrates scoring their third goal and completing his hat-trick with team mates REUTERS/Eric Gaillard

Σύμφωνα με την L»Equipe, η αναθεώρηση των συμβάσεων χορηγίας, μπορεί να οδηγήσει τους αριθμούς της Παρί ΣΖ στο… κόκκινο, γεγονός που συνεπάγεται την τιμωρία από την UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διερευνά πάλι τις μεταγραφές του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ και του Γάλλου Κιλιάν Εμπαπέ, αφού διαπιστώθηκε ότι οι τιμές ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί.

Όπως είναι γνωστό, τα Football Leaks, αποκάλυψαν ότι οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί ΣΖ, είχαν διογκώσει εισοδήματα χορηγίας για την κάλυψη των απαιτήσεων της UEFA.

Οι κανόνες του οικονoμικού fair play αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τους συλλόγους να λαμβάνουν απεριόριστα χρηματικά ποσά μέσω διογκωμένων συμφωνιών χορηγίας με οργανώσεις που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, η UEFA δέχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί ΣΖ να εισπράττουν εισόδημα από βασικούς χορηγούς που σχετίζονταν με τους ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι υπερβαίνουν κατά πολύ την αγοραία αξία που εκτιμούν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που προσλαμβάνονται από την UEFA.