Σκέψεις στο υφυπουργείο αθλητισμού για τελικό χωρίς κόσμο

O τελικός κυπέλλου είναι να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί με φιλάθλους ή όχι. Όπως όλα δείχνουν, για τρίτη σερί χρονιά ο τελικός θα είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υφυπουργείο αθλητισμού υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρά η σκέψη ο τελικός να διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Τα επεισόδια στους προηγούμενους δυο τελικούς μεταξύ των δυο ομάδων και το τεταμένο γενικό κλίμα μεταξύ των οπαδών και τα κατά καιρούς επεισόδια που υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει φόβο ότι και και φέτος δεν θα αποφευχθούν οι μεγάλες εντάσεις σε έναν τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Παρ’ ότι η αστυνομία έχει την άποψη ότι μπορεί να ελέγξει 15.000 κόσμο από τη μία πλευρά κι άλλο τόσο από την άλλη, στο υφυπουργείο σκέφτονται τελικό χωρίς θεατές.

Αυτή την απόφαση μπορεί να την πάρει μόνο ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην προκειμένη περίπτωση, όπως είχε κάνει ο Κοντονής το 2016, όταν ο τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός είχε διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Υπάρχει λοιπόν η σκέψη να γίνει ο τελικός μόνο με προσκλήσεις και δημοσιογράφους, όπως το 2016.

Τελικός Κυπέλλου: Η αστυνομία θέλει να δοθούν από 15.000 εισιτήρια

Τη Μεγάλη Δευτέρα νωρίς το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στην Αστυνομία, τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και στελέχη της ΕΠΟ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στις 11 Μαΐου. Σε αυτή την σύσκεψη δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των ομάδων, μιας και ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες στα ημιτελικά και δεν έχουν προκριθεί οι δύο ομάδες για το μεγάλο παιχνίδι.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν το σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό για τρίτη σερί χρονιά (2017 στο Βόλο, 2018 στο ΟΑΚΑ), έχοντας κερδίσει 2-0 έκαστος στα πρώτα ματς Λαμία και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Οπότε όλα δείχνουν, αν δεν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη, ότι οι δυο Δικέφαλοι θα είναι από την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ στον μεγάλο τελικό.