Tuesday, September 26g-point.gr

Σοκ! Μπλέκουν τον Ερίκ Αμπιντάλ σε παράνομη διακίνηση οργάνων

Giannoulis Ekloges

Η ιστορία αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «El Confidencial», η οποία φέρνει στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, με άγνωστα άτομα, ένα εκ των οποίων αποκαλείται «Χουάνχο», ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητά του.

Θυμίζεται ότι ο Ροσέλ βρίσκεται στη φυλακή,από τον Μάιο του 2017,  καθώς εναντίον του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για υπόθεση που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.

Ο Αμπιντάλ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό προσελήφθη ως τεχνικός διευθυντής των Καταλανών, υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση τον Απρίλιο του 2012 και τότε είχε γίνει γνωστό ότι το μόσχευμα προερχόταν από έναν ξάδερφο του παλαίμαχου Γάλλου άσου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν ο Ροσέλ ήταν αυτός που είχε μεσολαβήσει, χρησιμοποιώντας παράνομο τρόπο για να βρεθεί το μόσχευμα, ώστε να υποβληθεί ο παίκτης στην επέμβαση.

Όπως μάλιστα, φαίνεται ο ίδιος ο Αμπιντάλ γνώριζε φυσικά ότι το ήπαρ δεν προήλθε από συγγενή του, ωστόσο δεν είναι σαφές αν ήταν εξ αρχής ενήμερος για το γεγονός ότι το μόσχευμα προέκυψε μέσω εμπορίου οργάνων.

Οι συνομιλίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καθώς εισαγγελέας ζήτησε νέα στοιχεία για την υπόθεση διαφθοράς για την οποία είναι προφυλακισμένος ο έκπτωτος πρόεδρος των «μπλαουγκράνα».

Καθώς έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, υπήρξαν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Ροσέλ οι οποίες άρχισαν να ερευνώνται.

Ο Αμπιντάλ είχε κατηγορήσει τον Ροσέλ για την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα, το 2013.  Κάθε φορά που μιλούσε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε λόγο για την αλτρουιστική πράξη που έκανε ο ξάδερφός του.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ανοίγουν πια και νέα έρευνα με επίκεντρο τον Ροσέλ για το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες και για παράνομη διακίνηση οργάνων.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, πάντως, μέσω του δικηγόρου του δήλωσε άγνοια σημειώνοντας ότι η μεταμόσχευση έγινε σε δημόσιο νοσοκομείο…

20 Απριλίου 2017, ώρα 15:58

Ροσέλ: Ναι, ναι.

Άγνωστος:… Και τότε εμφανίστηκε ο Μπάρτο (Μπαρτομέου).

Ροσέλ: Χμ.

Άγνωστος:… Και μου λέει: «Γαμώτο, τι μαλ@κας!». Και του λέω: «Όχι, όχι. Θα δούμε. Σάντρο, θα κινηθεί εναντίον μας. Σε αυτόν τον τύπο δώσαμε ένα ήπαρ παράνομα». Και είπαμε σε όλους ότι ήταν του ξαδέρφου του. Ότι ήταν ξάδερφός του! Ας του πληρώσουμε τα δύο χρόνια του συμβολαίου που του απέμεναν».

Ροσέλ: Ναι, ναι, ναι.

27 Aπριλίου 2017, ώρα 15:58

Χουάνχο: Άκου… Σήμερα είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Αμπιντάλ, είναι μαλ@κας, είναι μαλ@κας.

Ροσέλ: Μεγάλος μαλ@κας! Του σώσαμε τη ζωή!

Χουάνχο: Ναι, ναι… Όχι, όχι και ακόμα λέει ότι εσύ είπες ψέματα λέγοντας για τον φίλο σου, τον φίλο σου.

Ροσέλ… Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Ο φίλος σου που…

Ροσέλ:… Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Ο φίλος σου που σε αγαπάει, που σε αγαπάει τόσο πολύ. Εγώ δεν τον αγαπώ. Εσένα σε εκτιμά επειδή…

Ροσέλ:… Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Αν όχι, δεν θα είχε κάνει αυτό που έκανε για σένα.

Ροσέλ: Ναι.

Χουάνχο: «Όχι, όλα είναι ψέματα». Και είπα: «Λοιπόν, κοίτα, Άμπι, αυτό είναι… Θα σου εξηγήσω».

28 Απριλίου 2017, ώρα 17:19

Χουάνχο: Ο Αμπιντάλ είναι μαλ@κας. Μου είπε ότι είπε στον φίλο μου ότι του συμπεριφέρθηκε άσχημα. Του είπα: «Κοίτα, Άμπι, αν είσαι εδώ και μιλάς είναι επειδή έχεις καινούργιο συκώτι. Το καταλαβαίνεις; Μου απάντησε πως όχι. Λοιπόν, αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τη ζωή.

(Η κλήση διεκόπη για λίγο)

28 Απριλίου 2017, ώρα 17:22

Ροσέλ: Είμαι στη Βολιβία.

Χουάνχο: Είπα στον Αμπιντάλ: «Αν είσαι τώρα εδώ και μιλάς μαζί μου είναι επειδή κάποιος αγόρασε για σένα ένα συκώτι».

Πηγή:SDNA

G Point