Σοκάρει η συνάντηση της Πασχαλίδου με τον νεοναζί που απείλησε τη ζωή της (εικόνες)

 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Martin Karlsson έστειλε ένα email στην Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ζητώντας της «συγγνώμη» καθώς στη διάρκεια των 13 χρόνων δράσης του ως Νεοναζί στο Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης, την είχε μισήσει και απειλήσει.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που μεγάλωσε στη Σουηδία, έγραψε ένα άρθρο στην Deutsche Welle, όπου αφηγήθηκε τη συνάντηση που είχε με τον συγκεκριμένο νεοναζί, ο οποίος την απειλούσε εδώ και χρόνια και αποκάλυψε τα όσα συζήτησαν.

Το άρθρο ξεκινά με το email, που της έστειλε ο Martin Karlsson:

Αλεξάνδρα, Ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι επειδή θέλω να ζητήσω συγχώρεση. Συγχώρεση για όλο το μίσος που εξαπέλυσα εναντίον σας και εναντίον πολλών άλλων εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως υπήρξα μέλος Nordic Resistance Movement αλλά έφυγα από την οργάνωση στις αρχές του 2016. Το έκανα επειδή δεν υποστηρίζω πλέον τις απόψεις και τις αξίες που διαδίδει το NMR.

Σήμερα είμαι απίστευτα χαρούμενος που επιτέλους απομακρύνθηκα από το μίσος, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι απίστευτες ενοχές για όλα ειπώθηκαν και έγιναν στον αντισημιτικό κόσμο.

Με τις καλύτερες ευχές μου… Μάρτιν.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια του άρθρου της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, τηλεφώνησε αμέσως στον Μάρτιν. «Του τηλεφώνησα αμέσως. Σε αυτές τις πολωμένες εποχές χρειαζόμαστε γέφυρες. Πως αυτοί που ξεκίνησαν ένα ταξίδι επιστροφής προς μια πιο διαφορετική και σπλαχνική στάση ζωής χρειάζονται κουράγιο και ενθάρρυνση. Πρέπει να καταλάβουν πως είναι ευπρόσδεκτοι», λέει η ίδια.

 

Στο τηλεφώνημα ζήτησε στον Μάρτιν να συναντηθούν για καφέ. «Ένας φίλος μου που ήξερε ότι ζούσα με απειλές για δεκαετίες χωρίς προστασία, με προειδοποίησε: «Είσαι τόσο αφελής, θα μπορούσε να είναι παγίδα, δεν αρχίζεις να αγαπάς ξαφνικά όλους όσους μισούσες». Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους. Φοβάμαι το μίσος. Και αυτό που κάνει στους ανθρώπους», αναφέρει στη συνέχεια του άρθρου.

Και συνεχίζει: «Μετά από μερικά ακόμη τηλεφωνήματα βρίσκομαι να ταξιδεύω μαζί με ένα φωτογράφο προς το Varnamo, όπου μένει ο Μάρτιν. Λίγες ώρες αργότερα, σε ένα απομακρυσμένο λόμπι ξενοδοχείου συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που απειλούσε τη ζωή μου και εκείνη της οικογένειάς μου».

Στο άρθρο της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου παραθέτει όλες τις απαντήσεις που της έδωσε ο Martin Karlsson σε όσα τον ρώτησε για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του και το πώς κατέληξε να γίνει Νεοναζί, σχολιάζοντας πως μετά από αρκετές ώρες συζήτησης για το παρελθόν οι δυο τους συμφιλιώθηκαν.

«Σας συγχώρεσα από τη στιγμή που έλαβα το email σας. Η συγχώρεση σε απελευθερώνει», κλείνει το κείμενό της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy