Σπάει κάθε ρεκόρ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ διευρύνει τα ρεκόρ του και το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του αγώνα με αγώνα και ελπίζει ότι η ΑΕΛ δεν θα του σταθεί εμπόδιο μέσα στην Τούμπα.

Εχει έξι νίκες στην έδρα του με 11 γκολ ενεργητικό, ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, από τον Παναιτωλικό. Και ήδη προηγείτο με 2-0 στο παιχνίδι.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν πετυχαίνει πολλά γκολ. Τα 20 του έχουν δώσει 34 βαθμούς. Κάθε γκολ του αποδίδει δηλαδή 1.7 βαθμούς! Μόνο μια φορά έχε πετύχει τρία γκολ, στο Ηράκλειο, ενώ στην Τούμπα δεν έχει ξεπεράσει τα δύο.

Να περιορίσει την επιθετικότητά του θα επιχειρήσει και η ΑΕΛ, που οι δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια της έδρας της, της έδωσαν βαθμολογική ανάσα. Με μια ήττα στα πέντε τελευταία, μάζεψε οκτώ βαθμούς, ενώ στα επτά πρώτα είχε έξι. Μετά τη νίκη στη Ριζούπολη έχει πάρει ένα βαθμό στα πέντε τελευταία εκτός έδρας.

Η ΑΕΛ έχει νικήσει στην Τούμπα μόλις δύο φορές στην ιστορία της. Την πρώτη τον Μάιο του 1996, την τελευταία αγωνιστική της σεζόν που υποβιβάστηκε, με 3-2 (33′ Τουρσουνίδης, 64′ Καπετανόπουλος – 49′ Έμπε, 65′ Μητσιμπόνας, 87′ Δ. Τσακμακίδης). Και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2007. Από τότε έχει χάσει και στις επτά επισκέψεις της, χωρίς να πετύχει γκολ. Ο ΠΑΟΚ νίκησε πέρσι 3-0, πρόπερσι 2-0 και τα πέντε αμέσως προηγούμενα όλα με 1-0!

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 30

Ισοπαλίες: 16

Νίκες ΑΕΛ: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 21

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΑΕΛ: 2