Saturday, June 22g-point.gr

Στα δικαστήρια οι Αγγελόπουλοι με τον πατέρα τους

Η σχέση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του, Γιώργο και Παναγιώτη, ήταν πάντοτε εξαιρετική. Μάλιστα ήταν εκείνος που τους πήγε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη για να δουν τον Ολυμπιακό και να τους μεταφέρει την αγάπη του για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Κ. Αγγελόπουλος, αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι δεν έλειψε ούτε από τις κρίσιμες μάχες του μπασκετικού Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι γιοι του είχαν αναλάβει τα ηνία της ΚΑΕ, ενώ ήδη τους είχε ανοίξει τον δρόμο προκειμένου να ασχοληθούν με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, δηλαδή την Χαλυβουργική και την Arcadia.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν τα τελευταία χρόνια και όπως παρουσιάζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επιδιώκουν να πάρουν στα χέρια τους την διαχείριση καθώς εκτιμούν ότι ο πατέρας τους πρέπει να μπει σε νομικό καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης λόγω προβλημάτων υγείας που τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Συγκεκριμένα Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τονίζουν στην αίτηση, που κατέθεσαν στις 19 Μαρτίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, πως η κατάσταση της υγείας του πατέρα τους αναθέτει σε εκείνους: «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Τα δύο αδέρφια παρουσιάζουν αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό, όπου πέρα από τα κινητικά προβλήματα υπάρχουν και: «γενικότερα σοβαρά προβλήματα της υγείας, που του επέφεραν τελικώς, από το έτος 2013 και μετά, βαρεία και καταλυτική δυσλειτουργία των εγκεφαλικών του λειτουργιών και καθολική διαταραχή, που παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

Διάβασε  Ο γιος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη, Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο Αλέξανδρος, έγινε πατέρας!

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ζητούν επίσης τη πραγματογνωμοσύνη από δύο γιατρούς, έναν ψυχίατρο και έναν νευρολόγο, λόγω «πολυδιάστατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης», κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ζητούν να κηρυχθεί ο πατέρας τους «πλήρως ανίκανος προς δικαιοπραξία».

Στο πλαίσιο αυτό οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός προτείνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλια, ως τον κατάλληλο για να τεθεί δικαστικός συμπαραστάτης ισχυριζόμενοι πως: «αποτελεί τον στενότερο, πιο αφοσιωμένο και δη εξ απορρήτων συνεργάτη του πατέρα μας εδώ και 3 δεκαετίες».

Στην αντεπίθεση η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Σε καμία περίπτωση πάντως, η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου δεν συμφωνεί με τη «βουλητική ανικανότητα», την οποία ισχυρίζονται για τον πατέρας τους Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Κ. Αγγελόπουλος δεν έχει διάθεση να υποχωρήσει και έτσι το νομικό του επιτελείο πρόκειται να περάσει στην αντεπίθεση.

Πότε ξεκίνησε η ρήξη

Το 2013 ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και από τότε οι δύο γιοί του ανέλαβαν πιο ενεργό ρόλο στις κοινές τους επιχειρήσεις, όπως και στις τραπεζικές τους υποθέσεις.

Οι πρωτοβουλίες των αδερφών δεν έβρισκαν σύμφωνο τον πατέρα και οι σχέσεις τους χειροτέρεψαν τα δύο τελευταία χρόνια με τις «συγκρούσεις» να αυξάνονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τον Δεκέμβρη του 2016 επήλθε βαθιά ρήξη. Μια ρήξη που έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό της οικογένειας καθώς υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον αδελφό του, Θόδωρο Αγγελόπουλο (σύζυγο της Γιάννας) για περιουσιακούς λόγους…

Πηγή: SDNA-Πρώτο Θέμα

G Point