Στο ψυχιατρείο πρώην ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας

Υπήρξε ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας, ωστόσο πλέον ζει το δικό του δράμα. Μιλάμε για τον παλαίμαχο Νιγηριανό ποδοσφαιριστή  Γουίλσον Ορούμα, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης, έχασε πολλά χρήματα και μαζί την ψυχική του υγεία.

Ο 41χρονος, ο οποίος αγωνίστηκε πριν από εννέα χρόνια στη Καβάλα, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010 μετά την θητεία του δηλαδή στην ελληνική ομάδα και έκτοτε άρχισαν τα προβλήματα.

Η εικόνα του παλαίμαχου άσου πραγματικά σοκάρει. Ο κάτοχος ενός πρωταθλήματος Γαλλίας (1997 με την Λανς) και παγκόσμιος πρωταθλητής Κ18 με τους «σούπερ αετούς» το 1993 ζει τον δικό του «Γολγοθά» στους δρόμους του Λάγος, όπου κυκλοφορεί ρακένδυτος.

Ο Αφρικανός έπεσε θύμα απάτης από κάποιους επιτήδειους οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως ήταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στον πετρελαϊκό τομέα αποσπώντας από τον Ορούμα τον Δεκέμβριο του 2012 το απίστευτο ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ!

Ο Νιγηριανός έπεσε σε κατάθλιψη, ενώ διαταράχθηκε η ψυχική του υγεία με συνέπεια να φλερτάρει με την παράνοια και να χάσει τα λογικά του! Τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε κλινική του Λάγος έχοντας στο πλευρό του, τον μικρότερο αδερφό του Ντομινίκ.

«Φοράει παντόφλες και συχνά μιλάει μόνος του»

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία στην εφημερίδα «The Nation» ενός κατοίκου που με αφορμή την εικόνα του Ορούμα δήλωσε: «Κάποιες φορές κυκλοφορεί στους δρόμους έχοντας πολύ κακό ρουχισμό. Φοράει παντόφλες και συχνά μιλάει μόνος του».

Παρά το γεγονός πως πολλοί έσπευσαν να τον ενισχύσουν οικονομικά, ο νεότερος αδερφός του Ντομινίκ σχολίασε πως δεν υπάρχει ανάγκη χρημάτων και δεν ζητά βοήθεια. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας μάλιστα τον επισκέφτηκε και μόλις τον ενημέρωσε πως σκοπεύει να του δώσει κάποιο ρόλο ο ίδιος ευχαριστήθηκε.