Στο «σφυρί» βγήκε το Volvo-αντίκα διάσημου τραγουδιστή

 

 

To Volvo 262C Bertone Coupe είναι σπάνιο, καθώς από το 1975 έως και το 1981 κατασκευάστηκε μόλις 6.622 φορές στις εγκαταστάσεις του Bertone στην Ιταλία, ο οποίος και είχε σχεδιάσει τη διαφοροποίησή του από το τετράθυρο 260.

Σήμερα ένα καλά διατηρημένο πωλείται περίπου 20.000 €, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ένα μοντέλο του 1981 να αλλάξει ιδιοκτήτη για σχεδόν το δεκαπλάσιο ποσό. O λόγος δεν είναι κάποια ιδιαιτερότητά του, μιας και τον ίδιο εξοπλισμό όπως όλα τα άλλα διαθέτει -με τα μέτρα της εποχής ήταν πολυτελέστατος, μιας και περιλάμβανε από ηλεκτρικές ευκολίες και ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές μέχρι cruise control και ηλεκτρική κεραία ραδιοφώνου.

Το μυστικό για την υψηλότατη τιμή (183.000 ευρώ) του δεν είναι άλλο από τον πρώτο ιδιοκτήτη του, που ήταν ο David Bowie. Ο οποίος το κυκλοφορούσε στην Ελβετία για πολλά χρόνια τη δεκαετία του ’80. Το 262C του διάσημου μουσικού έχει κατασκευαστεί την τελευταία χρονιά παραγωγής του μοντέλου και για αυτό δεν έχει την οροφή από βινύλιο των πιο παλιών, που ήταν μόδα εκείνη την εποχή.

Ο κινητήρας είναι ένας V6 χωρητικότητας 2.800 cc με 155 PS ο οποίος ονομάζεται PRV γιατί είχε εξελιχθεί σε συνεργασία των Peugeot, Renault και Volvo. Ν.Μ.

Πηγή: caranddriver.gr

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy