Στον ενθουσιασμό που υπάρχει στην ομάδα του για τον τελικό Κυπέλλου αναφέρθηκε ο Ρικ Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού Κυπέλλου και ανέφερε ότι η ομάδα του είναι ενθουσιασμένη που θα βρεθεί εκεί, ενώ τόνισε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο. Παράλληλα αστειεύτηκε λέγοντας ότι οι παίκτες του ίσως είναι πιο ξεκούραστοι από τη στιγμή που έπαιξαν… μισό παιχνίδι στον ημιτελικό.

Επίσης, ο Αμερικανός τεχνικός του Παναθηναϊκού επισήμανε πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να σεβαστεί το ίδιο παιχνίδι και να μην αποχωρήσει στο ημίχρονο του ημιτελικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου:
– Για τον τελικό Κυπέλλου: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ για να παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ σωστά και δύσκολα αντιμετωπίζεται. Έχουμε ξεκουραστεί από τη στιγμή που παίξαμε ένα μισό παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα μικρό αστείο. Κάθε παιχνίδι που κρίνει τίτλο είναι διαφορετικό γιατί κρίνονται πολλά. Οι παίκτες φτάνουν σε νέα επίπεδα. Ο Μαργαρίτης, που κάθεται δίπλα μου, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες και ηγέτες, γιατί μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και τα κάνει όλα».

– Για το αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο φιναλίστ: «Δεν ισχύει ότι είναι παιχνίδι μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Αυτό έγινε πολλά χρόνια πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα».

– Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού: «Σε έναν αγώνα με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους στο ημίχρονο και είχαμε μόνο επτά παίκτες διαθέσιμους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τέσσερις παίκτες με τέσσερα φάουλ ο καθένας. Φαινόταν πως θα παίζαμε με τέσσερις εναντίον πέντε, γιατί η διαιτησία ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ κακή. Χάσαμε με 55 πόντους. Την επόμενη μέρα έστειλα στον κομισάριο όλα τα σφυρίγματα που θεωρούσα λάθος. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, τον προπονητή και τους παίκτες του, για κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Όμως ανησυχώ για την εικόνα που παρουσιάσαμε για όλους τους νεαρούς Έλληνες. Τα παιδιά βλέπουν κάθε κίνηση που κάνεις και έπρεπε να τελειώσουν αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να το σέβεσαι».