Thursday, April 18g-point.gr

Super deal: Το ποσό «συμφωνίας» Αλαφούζου-Ταϊλανδού και… Ρέστη

Στο κόκκινο είναι η αγωνία στον Παναθηναϊκό σχετικά με την επόμενη μέρα του συλλόγου, καθώς το ενδιαφέρον από τον Ταϊλανδό, Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ, φαίνεται πως είναι υπαρκτό, με τον Γιάννη Αλαφούζο να δηλώνει θετικός στο να παραχωρήσει την «πράσινη» ΠΑΕ, με την απαραίτητη προϋπόθεση, ο νέος επενδυτής να αναλάβει μέρος των χρεών.

Αυτή ήταν, άλλωστε, το «βέτο» που είχε ασκήσει ο νυν μεγαλομέτοχος και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στις συζητήσεις που είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι, σε μια περίοδο που λεγόταν ότι τα χρέη του Τριφυλλιού άγγιζαν (ή και ξεπερνούσαν) τα 50 εκατ. ευρώ.

Αν, επομένως, το ποσό αυτό κυμαίνεται και τώρα στα ίδια επίπεδα, γίνεται αντιληπτό ότι ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας θα πρέπει να προσφέρει έξτρα από τα 27 εκατ. ευρώ που δίνει άμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο, τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ ακόμα για το «άνοιγμα» της ΠΑΕ.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, δεν είναι εύκολο να προχωρήσει το deal με αυτόν τον όρο, ενώ στη νυν διοίκηση δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ θα προχωρήσει τελικά σε επίσημη πρόταση, ικανοποιώντας τις αξιώσεις της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ο Βασιλειάδης, ο… άγνωστος Έλληνας και ο Γιαννακόπουλος

Μάλιστα, άνθρωποι που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό εκφράζουν με βεβαιότητα την άποψη ότι το συγκεκριμένο ενδιαφέρον δεν μπορεί να έχει θετική εξέλιξη και απορούν με το γεγονός ότι ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδηςμπήκε στη διαδικασία να «προωθήσει» τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ξέροντας, ενδεχομένως, ότι δύσκολα θα είχε τύχη μία τέτοια συμφωνία.

Παράλληλα, υπάρχει η αίσθηση ότι πίσω από τη συγκεκριμένη «δουλειά» κρύβεται δεδομένα κάποιος Έλληνας που κινεί τα νήματα, ενώ κόντρα στις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχουν γίνει ούτε ένα, ούτε τέσσερα ραντεβού, αλλά δύο, ένα στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο και ένα σε «ουδέτερο» έδαφος στο εξωτερικό (το πρώτο χρονικά).

Διάβασε  Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Μάλιστα, ήδη «παίζε» στο ρεπορτάζ το πρώτο όνομα ισχυρού εφοπλιστή, που δεν είναι άλλο από του Βίκτωρα Ρέστη, ενός ανθρώπου με τεράστια οικονομική επιφάνεια, ενδεχόμενο που μοιάζει πάντως υπαρκτό και πιθανό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Greek way

Εξάλλου, προκαλεί έκπληξη η ατάκα του Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ σε σημερινή του συνέντευξη ότι προτιμάει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό επειδή χρειάζονται λιγότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, προκειμένου να ξαναβγεί η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ είναι υπερχρεωμένη και απαιτούνται τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει «καθαρή». Πρόκειται για «λογική» που δε συμβαδίζει με τους επενδυτικούς σκοπούς ενός τεράστιου fund από το εξωτερικό και «ταιριάζει» περισσότερο στην… ελληνική νοοτροπία.

Όπως και να έχει, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο σε αυτή τη φάση. Όλα είναι ανοιχτά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Ειδικά, όταν εκκρεμεί και η προοπτική του «Αthens Alive», με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλονα μην έχει αντιδράσει ακόμα στις εξελίξεις, κάτι που μπορεί να «μαρτυράει» πολλά σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τόσο του ίδιου όσο και του Γιάννη Αλαφούζου.

Αν και σήμερα, το αφεντικό της μπασκετικής ομάδας απάντησε με καυστικό τρόπο  στη θέση του Γιάννη Αλαφούζου ότι η ΠΑΕ έχει ανταποκριθεί στην πρόταση για την προοπτική του «Athens Alive».
Πηγή:SportDog

G Point