Συγκλονίζει ο Ρενέ Χένρισκσεν για τη μάχη του με τον καρκίνο

Συγκλονιστική συνέντευξη του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν στον Τύπο της Δανίας, στην οποία αποκαλύπτει ότι παλεύει με μία σπάνιας μορφής καρκίνου και δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του.

Αγωνίστηκε για έξι χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (1999-2005), αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του Τριφυλλιού (διατέλεσε και σκάουτ του Παναθηναϊκού στη Σκανδιναβία). Ο σπουδαίος παλαίμαχος στόπερ κι άλλοτε αρχηγός της εθνικής Δανίας καλείται πλέον να δώσει τον πιο μεγάλο και σκληρό αγώνα της ζωής του.

Όπως αποκαλύπτει ο Χένρικσεν με δηλώσεις του στον δανέζικο Τύπο διαγνώστηκε με καρκίνο στον μυελό των οστών νωρίτερα αυτό το έτος, γνωστό και ως μυελωμάτωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία σπάνιας μορφής καρκίνου, που σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να «χτυπήσει» άτομα κάτω των 50 ετών (ο Χέρνρικσεν κλείνει τα 49 τον Αύγουστο). Πρόκειται μάλιστα για περίπτωση που δεν μπορεί να θεραπευτεί, παρά μόνο να κάνει θεραπείες ο ασθενής ώστε να μην χειροτερέψει την κατάστασή του.

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου», δηλώνει ο Χένρικσεν στην «Ekstra Bladet».

«Ξαφνικά άρχισα να λαχανιάζω όταν ανέβαινα τις σκάλες. Αυτό δεν ταίριαζε με το γεγονός ότι ήμουν σε καλή σωματική κατάσταση. Έτσι άρχισα να το ψάχνω μέχρι που οι γιατροί βρήκαν ότι έχω πολλαπλούν μυέλωμα», ανέφερε σε ερώτηση για το πώς ανακάλυψε την ασθένειά του.

Ο παλαίμαχος άσος κάνει ήδη χημειοθεραπείες και τον Αύγουστο θα ολοκληρώσει μία θεραπεία με βλαστοκύτταρα, «με την οποία ελπίζουμε ότι η νόσος θα… «ξεκουραστεί. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια»», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να… κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία», καταλήγει.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy