Συνέντευξη-όλεθρος του Μπέου για το…θέατρο Γκαρσία

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τοποθετήθηκε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόσο για την προσωπική του υπόθεση με τη δικαιοσύνη, όσο και για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός ανέβηκε με το σκεπτικό να διακόψει το ματς».

Ο κ. Μπέος τόνισε αρχικά: «Εγώ ευλαβικά σεβάστηκα το νόμο, παρά το γεγονός ότι ήταν αντισυνταγματικός. Μου στέρησαν το δικαίωμα που μου έδωσε ο κόσμος του Βόλου μέσα από την ψήφο του. Πλέον έχω ξανά δικαίωμα υπογραφής».

Και πρόσθεσε: «Στους 16 μήνες έγιναν πάνω από 60 συνεδριάσεις, ζήτημα ήταν να έχασα δύο. Ήθελα να έχω άποψη και να υπερασπιστώ την αθωότητά μου με τον τρόπο που ξέρω εγώ. Στην απολογία μου νομίζω ότι κατάλαβε και ο τελευταίος τι έχει συμβεί. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν φοβερή, αλλά στο τέλος μοίρασε το… καρπούζι στη μέση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Από όλη τη διαδικασία δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ήταν πεπεισμένος για την αθωότητά μου. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται να δικάζεται κάποιος για δωροδοκία, χωρίς να ξέρουν πώς δωροδόκησε, πόσο, πότε και που. Όπως είπα και στο δικαστήριο, η πατρίδα αυτή είναι και δική μας, του απλού πολίτη, όχι μόνο δική μας. Εγώ είμαι αθώος και έχω δικαιωθεί από τον κόσμο, αυτός είναι ο κριτής».

Ο Δήμαρχος Βόλου συνέχισε ως εξής: «Έχω ήδη κάνει έφεση. Παρακάλεσα από το δικαστήριο να είναι εφέσιμη η ποινή. Πρόσφατα έπεσα θύμα εκβιασμού από κάποιον από το σινάφι σου, έναν Σαμαρτζή. Τρωγόμουν με τα άντερά μου, έπρεπε να κάνω πράγματα που δεν έχω κάνει στη ζωή μου. Πράγματι πήγαμε στο ξενοδοχείο, του έδωσα τα χρήματα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Το πρόβλημά μου δεν είναι η έφεση, χωρίς δικηγόρο θα πάω. Απλά, λόγω του όγκου της δικογραφίας, είναι πολύ δύσκολο να γίνει η έφεση. Εγώ θέλω να δικαστώ και να βγω αθώος, όχι λόγω παραγραφής. Κέρδισα μία μάχη, όχι τον πόλεμο. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

Για τον ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Για μένα είναι ανεπίτρεπτο και άδικο για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ένας δύο ή πέντε ανεγκέφαλοι να του στερούν το δικαίωμα να παίξει. Δεν μπορώ να προκαταβάλλω το τι θα πει το δικαστήριο. Προέβλεψα την εξέλιξη στην καφετέρια που ήμουν. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε με το σκεπτικό να διακόψει το ματς. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Δεν έχει σχέση ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Φέτος έγινε μία προσπάθεια και δημιουργήθηκε ένας ωραίος ανταγωνισμός. Αυτή η ομορφιά που παραπέμπει τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα, είναι δυνατόν να κάνουμε κάτι για να τη χαλάσουμε; Από την άλλη πλευρά, ο Γκαρθία σίγουρα έκανε θέατρο. Εμένα με ενδιαφέρει το πρωτάθλημα να παιχθεί στο γήπεδο και να το πάρει ή ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ, γιατί το δικαιούνται».

Για τη νέα ομάδα του Βόλου, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική: «Ένας θα βγει, γιατί ο άλλος θα είναι ο Βόλος. Είναι μία μηχανή σκοραρίσματος. Βέβαια, η ομάδα υστερεί στην ιστορία και στο βάρος της φανέλας, όμως το ισοσκελίζει με την ποιότητα που έχει».

 

Πηγή: Fair Play 96,1-SDNA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy