Συνέβη σε αγώνες ράλι: Οι οδηγοί και τα φύλλα κόκας

epa06432042 French Patryc Sireyjol competes during the sixth stage of the 2018 Dakar Rally in the region of Guaqui, Bolivia, 11 January 2018. The sixth stage started early this morning from the southern Peruvian city of Arequipa and will end in La Paz (Bolivia). EPA/MARTIN ALIPAZ

 

Με στεφάνια από φύλλα κόκας, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το μεγάλο υψόμετρο, που προκαλεί μείωση πρόσληψης οξυγόνου, υποδέχθηκαν κάτοικοι της Βολιβίας, τους οδηγούς του Rally Dakar, καθώς μπήκαν στην χώρα, στην επαρχία των Άνδεων.

Οι παραγωγοί από την περιοχή, έβαλαν έξω από το στάδιο Hernando Siles, τα στεφάνια στους λαιμούς των οδηγών κατά τη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα της Λα Παζ μετά τη διέλευση από το Περού, όπου ο αγώνας ξεκίνησε (από την Λίμα) στις 6 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου στην Κόρδοβα της Αργεντινής.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, πρώην καλλιεργητής κόκας που υποδέχτηκε τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της τελετής, είναι από καιρό υπερασπιστής της νόμιμης χρήσης του φύλλου, το οποίο μπορεί να μασηθεί ή να παρασκευαστεί σε τσάι και θεωρείται ιερό από πολλούς αυτόχθονες στην περιοχή των Άνδεων.

Πέρυσι, στην Βολιβία ψηφίσθηκε νόμος για -σχεδόν- τον διπλασιασμό της έκτασης γης που μπορεί να φυτευτεί με κόκα. Η περιοχή καλλιέργειας κόκας επεκτάθηκε κατά 14% το 2016. Η Βολιβία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του φύλλου πίσω από το Περού και την Κολομβία, των οποίων η περιοχή καλλιέργειας κόκας αυξήθηκε επίσης το 2016.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy