Τα πλάνα του Σκίμπε

Η Εθνική ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας της για την πρεμιέρα της διοργάνωσης (Σάββατο 8/9) στο Ταλίν, με τον Γερμανό τεχνικό να φτάνει όλο και πιο κοντά στην απόφαση για τους έντεκα που θα χρησιμοποιήσει.

Στη σημερινή προπόνηση, μάλιστα, είχε στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές.

Αμφίβολος παραμένει μόνο ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος επανέρχεται σταδιακά στις προπονήσεις. Αντίστοιχο πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ζέκα, ο οποίος όμως υπολογίζεται κανονικά για το ματς στο Ταλίν και αναμένεται να ξεκινήσει.

Στη σημερινή προπόνηση δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά υπάρχουν ήδη σκέψεις για τις επιλογές του. Η πιθανή 11άδα του Σκίμπε σε σχηματισμό 4-2-3-1 αναμένεται να στελεχώνεται από τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη (δεξιά), Λυκογιάννη ή Τζαβέλλα (αριστερά), Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ζέκα θεωρείται σίγουρος στη μεσαία γραμμή, με τους Μπουχαλάκη, Τζιόλη και Κουρμπέλη να διεκδικούν μια θέση δίπλα του

Φορτούνης και Πέλκας συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο -και σίγουρα βασικό- Κώστα Μήτρογλου, ενώ για μία θέση στην τριάδα παλεύουν οι Μάνταλος (φαβορί), Μπακασέτας και Δώνης.

Πέρα από το ματς με την Εσθονία, όμως, το επιτελείο του Μίχαελ Σκίμπε δουλεύει ήδη και για αυτό με την Ουγγαρία που ακολουθεί (Τρίτη 11/9), αφού ο Σταμάτης Αντωνίου βρίσκεται στο Τάμπερε, για να «κατασκοπία» στο ματς που θα δώσει με τη Φιλανδία.