«Τάπα» στον Κόμπι Μπράιαντ από την Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ και προσφάτως βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους «Dear Basketball», Κόμπι Μπράιαντ, αν και τιμηθείς με το χρυσό αγαλματίδιο, η αίτηση που υπέβαλε για την ένταξή του στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Επιστημών απορρίφθηκε.

Αν και είχε προταθεί για ένταξη από την Ακαδημία Ταινιών Μικρού Μήκους και Animation, το όνομά του αφαιρέθηκε, αφότου μία δεύτερη επιτροπή επανεξέτασε τη λίστα των υποψήφιων νέων μελών.

Το αιτιολογικό της απόφασης ήταν ότι ο «Black Mamba» των αμερικανικών παρκέ «είναι απαραίτητο να έχει μία μεγαλύτερη καριέρα για να διεκδικήσει μία θέση», καθώς το «Dear Basketball» ήταν η πρώτη κινηματογραφική του προσπάθεια.

Η υποψηφιότητα του 39χρονου μπασκετμπολίστα και συνάμα η κατάκτηση του Όσκαρ δίχασαν, αναφορικά με το κίνημα #MeeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. Το 2003 ο Μπράιαντ είχε κατηγορηθεί για βιασμό μίας 19χρονης υπαλλήλου ξενοδοχείο.

Ωστόσο, η υπόθεση έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2004, επειδή η Φέιμπερ αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη.

Παρά το γεγονός ότι ο Μπράιαντ δεν έγινε αποδεκτός από την Ακαδημία Κινηματογράφου, εκείνος ετοιμάζει τη νέα του ταινία μέσω της εταιρείας παραγωγής του Kobe Inc.

Πηγή:Protothema

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy