Τελικός Κυπέλλου: 3.000 αστυνομικοί για 1.040… προσκεκλημένους

Οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες συνεχίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, να είναι δρακόντεια. Για τους 240 καλεσμένους φιλάθλους, οι οποίοι θα πάρουν τις προσκλήσεις από τους δύο φιναλίστ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (σ.σ.: 120 έκαστος), θα διατεθούν 3.000 αστυνομικοί!

Μάλιστα, θα έρθουν και διμοιρίες από την επαρχία (!) για να συνδράμουν το έργο των εντός λεκανοπεδίου μονάδων… Στην σύσκεψη ασφαλείας, αποφασίστηκε να δοθούν 120 προσκλήσεις στις δύο ΠΑΕ, από 100 στους ποδοσφαιριστές των δύο «δικεφάλων», ενώ η ΕΠΟ θα διαθέσει 600 προσκλήσεις.

Και οι δύο ομάδες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση που πάρθηκε από τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, όμως αποδέχτηκαν τα μέτρα που εκπόνησαν Πολιτεία κι ΕΠΟ.

Το ακόμα… χειρότερο είναι η απόφαση της ΓΑΔΑ. Η αστυνομική διεύθυνση Αθηνών έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο να μην έχει… συναθροίσεις πέριξ της Ομόνοιας από την Πέμπτη έως και την Κυριακή. Με λίγα λόγια, για τέσσερις μέρες απαγορεύεται στο κέντρο της Αθήνας να κυκλοφορούν παρέες ανθρώπων επειδή η αστυνομία φοβάται πως θα προκληθούν επεισόδια.

Έχουμε φτάσει στο 2019, στο Champions League παρακολουθούμε όλη τη μαγεία του ποδοσφαίρου και του πως πρέπει να είναι στ’ αλήθεια ο αθλητισμός και στην Ελλάδα δεν μπορούμε να διοργανώσουμε έναν κανονικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με οπαδούς και απαγορεύουμε ακόμα και τις… συναθροίσεις. Λες και έχουμε χούντα…