Τέσσερα κόλπα να «ξεφορτωθείς» το ροχαλητό

Ακολούθα τις συμβουλές μας για να απαλλαγείς από το ενοχλητικό ροχαλητό που κάνει δύσκολη και τη δική σου ζωή αλλά και κυρίως της συντρόφου σου.

Κοιμήσου στο πλάι

Είναι πιο πιθανό να ροχαλίζεις όταν κοιμόσαι ανάσκελα, αλλά και όταν κοιμόσαι μπρούμυτα γιατί πιέζεται το στομάχι σου και αυτό είναι δημιουργεί στρες στον αυχένα. Άρα καλύτερα επέλεξε να είσαι πάντα στο ένα πλευρό.

Κομμένα όλα

Αν έχεις παραπανίσιο σωματικό βάρος, ειδικά γύρω από το λαιμό, ασκεί πίεση στους αεραγωγούς, με αποτέλεσμα να ροχαλίζεις. Κόψε, λοιπόν, το φαγητό αλλά και και το τσιγάρο, διότι φράζει το αναπνευστικό σύστημα.

Όχι αλκοόλ και χάπια

Τόσο το αλκοόλ όσο και τα υπνωτικά χάπια μπορούν να καταστείλλουν το κεντρικό νευρικό σας σύστημα και να χαλαρώσουν τους μυς του λαιμού και του σαγονιού κάνοντας πιο έντονο το ροχαλητό. Παράλληλα, οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην άπνοια του ύπνου, μια επικίνδυνη κατάσταση που έχει συνδεθεί με την καρδιαγγειακή νόσο.

Φάε λάδι

Δοκίμασε λίγο πριν κοιμηθείς να φας μια γουλιά ελαιόλαδο, διότι σύμφωνα με τους ειδικούς το ελαιόλαδο βοηθάει τους μαλακούς ιστούς του λαιμού να παραμείνουν ελαστικοί όλο το βράδυ, μειώνοντας το ροχαλητό.