Θανάσης Βασιλάκος: Σταθερή επιλογή σε βάθος χρόνου

Όταν αναφερόμαστε στην γνήσια και αυθεντική μορφή που πρέπει να προάγουν οι σημερινοί τραγουδιστές, ένας από τους πρώτους καλλιτέχνης που μας έρχεται αμέσως στο μυαλό, είναι ο Θανάσης Βασιλάκος.

Είναι εκείνος ο τραγουδιστής, τον όποιον τον απολαμβάνουμε τη τρέχουσα περίοδο στην Πάτρα και το Romeo Plus, που οι λέξεις αμέτρητα σουξέ και όχι απλά τραγουδάκια της καταναλωτικής ροής, σημαντικές συνεργασίες, συναισθηματική σκηνική έκφραση, μια εκλεκτή, αισθαντική, γνήσια, βαθιά, λαϊκή φωνή που σε παρασέρνει, εμφάνιση που δεν μένει ασχολίαστη, είναι ταυτόσημες με αυτόν, και η επιδίωξη για περεταίρω εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ, με τον κόσμο, κάθε φορά που τον επισκέπτεται, να τραγουδάει και να χορεύει πάνω στα τραπέζια μέχρι να ξημερώσει.

Η ανοδική πορεία του Βασιλάκου είναι σταθερή, αφού ανήκει δικαιωματικά στην λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, το οποίον τον καθιστά ανάρπαστο. Έχει μείνει πιστός, λοιπόν, στις μουσικές του αξίες, χωρίς να επηρεαστεί από τα εκάστοτε ρεύματα της εποχής, και αυτό είναι ίσως που τον κρατάει τόσο ψηλά.

Όποιος έχει απολαύσει τον Θανάση Βασιλάκο έστω και σε ένα live του, γνωρίζει πως τα λόγια υστερούν κατά πολύ μπροστά στο εξαιρετικό μουσικό του πρόγραμμα. Είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές της χώρας μας, με ένα πιστό φανατικό κοινό που καθιστά κάθε μαγαζί στο οποίο εμφανίζεται κατάμεστο. Η μουσική του πορεία ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία σε σκηνές στην γενέτειρα του Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο όμως να έρχεται πολύ γρήγορα στην πρωτεύουσα και να πραγματοποιεί εμφανίσεις δίπλα σε πολύ σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις στις εμφανίσεις του, είναι η ποικιλία του μουσικού του προγράμματος, αφού κινείται άψογα από άκρως ανεβαστικά κομμάτια που φτάνουν το κέφι στο κόκκινο, μέχρι δυναμικές, μελωδικές, ροκ μπαλάντες, που μαγνητίζουν τους θαμώνες, όπως η μεγάλη του καινούργια “Θα σέβεσαι”.