Θλίψη στους φανς της Formula 1: Τέλος τα grid girls

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής τους οι διοργανωτές έκαναν λόγο για μια πρακτική που «δεν συμφωνούσε με τις κοινωνικές νόρμες της εποχής μας»

Τέλος στην παρουσία των πανέμορφων γυναικών από τις πίστες της Φόρμουλα 1 βάζουν οι διοργανωτές των αγώνων αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο, οπότε ξεκινά το νέο πρωτάθλημα.


Τα λεγόμενα «grid girls» προστάτευαν τους οδηγούς κρατώντας ομπρέλες ή κρατούσαν ταμπέλες με τα ονόματά τους ενώ συχνά δημιουργούσαν έναν ιδιότυπο διάδρομο για τους νικητές των αγώνων μέχρι το βάθρο.
Τις περισσότερες φορές, δε, φορούσαν ρούχα με εμφανή τα σήματα των χορηγών των αγώνων.
Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής τους οι διοργανωτές έκαναν λόγο για μια πρακτική που «δεν συμφωνούσε με τις κοινωνικές νόρμες της εποχής μας».

Είχε προηγηθεί παρόμοια απόφαση από την διοργανώτρια αρχή των αγώνων με βελάκια που έβαλαν τέλος στην παρουσία καλλίγραμμων γυναικών που συνόδευαν τους παίχτες μέχρι το «γήπεδο».

«Τα τελευταία χρόνια μελετήσαμε τις πτυχές των αγώνων που ήθελαν ανανέωση ώστε να είμαστε συντονισμένοι με το όραμά μας για το μεγάλο αυτό άθλημα. Αν και τα grid girls έχουν ταυτιστεί με τη Φόρμουλα 1 για δεκαετίες, πιστεύουμε ότι το «έθιμο» αυτό δεν συμβαδίζει με τις αξίες του προϊόντος μας» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της Φόρμουλα 1.

Ωστόσο αρκετοί διαφώνησαν με την απόφασή αυτή με πιο «ηχηρή» φωνή αυτή της Κέλι Μπρουκ που κάποτε ήταν και η ίδια grid girl. «Είναι μια από τις καλύτερες δουλειές που είχα ποτέ. Ντύνεσαι όμορφα αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι αποτελώ αντικειμένο εκμμετάλευσης» δήλωσε στη Sun.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy