Θοδωρής Ζαγοράκης: Αναλύει γιατί η μέχρι σήμερα πορεία του Μουντιάλ είναι απογοητευτική και ελπίζει στα νοκ άουτ

Καλοί οι αγώνες των ομίλων, οι ομάδες δείχνουν ένα μέρος των δυνατοτήτων τους, ωστόσο «όλο το ζουμί» είναι τα νοκ άουτ ματς. Σε κάθε τουρνουά αυτά είναι που μετράνε, εκεί όπου τα πραγματικά φαβορί μας δείχνουν τι μπορούν να πετύχουν και τι όχι. Σιγά, σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο, οι καλές ομάδες θα συνεχίσουν στο τουρνουά και αυτές που πραγματικά αποτελούν «παραφωνία» θα πάνε σπίτι τους…

Μέχρι τώρα είδαμε ομάδες, πολύ μέτριες, για τις οποίες απλά μπορούμε να τις δούμε με συμπάθεια, όπως το Ιράν, να τις χειροκροτήσουμε για την προσπάθεια τους και να περιμένουμε στη συνέχεια να δούμε ακόμη καλύτερο θέαμα.

Υπάρχουν και ομάδες που απογοητεύουν ή τουλάχιστον δεν παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Είδαμε την Αργεντινή του Μέσι, να αδυνατεί να κερδίσει την Ισλανδία, να χάνει με κάτω τα χέρια από την Κροατία, μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, μια ομάδα που ας μην ξεχνάμε ήταν αυτή που βρέθηκε στο δρόμο της εθνικής ομάδας και μας άφησε εκτός Μουντιάλ.

Για την Αργεντινή είναι ολοφάνερο ότι δεν φτάνει μόνο ο Μέσι για να φτάσει ψηλά. Απουσιάζουν οι προσωπικότητες, παίκτες που θα έρθουν να συμπληρώσουν τον αρχηγό τους, θα καλύψουν την κακή κατάσταση, που ενδεχομένως να βρίσκεται επηρεασμένος από μια εξαντλητική χρονιά. Τέτοια κακή έκδοση μιας εθνικής Αργεντινής, είχαμε χρόνια να δούμε…

Σημαντική παράμετρος η κούραση και δεν πρέπει να την παραβλέπουμε. Η συνολική εικόνα μας δείχνει παίκτες «φορτωμένους» από όλη την σεζόν, να αποτελούν σκιά του εαυτού τους. Λίγες είναι οι ομάδες με φρεσκάδα στο γήπεδο, το βλέπεις, το καταλαβαίνεις από τα πρώτα λεπτά, από τις κινήσεις των περισσότερων ποδοσφαιριστών στο χορτάρι.

Απλά επιμένω να πιστεύω ότι στα νοκ άουτ θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε ποιες ομάδες είναι έτοιμες για να φτάσουν στο τέλος του δρόμου και ποιες όχι.

Tέλος να πούμε και για το VAR που γίνεται πολύ λόγος και κουβέντα. Θεωρώ ότι το VAR, απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και έχει συμβάλλει, σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στο να παρθούν σωστές αποφάσεις. Κυρίως, η όλη διαδικασία δεν καθυστερεί, οι αποφάσεις παίρνονται γρήγορα, δεν εκνευρίζονται ποδοσφαιριστές και θεατές, θεωρώ ότι αποτελεί μια σημαντική παράμετρος του φετινού Μουντιάλ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy