Τips για μην πάθει τίποτα το ρολόι σου

Aνακάλυψε μερικά έξυπνα κόλπα για να μην χαλάσει εύκολα το ακριβό σου το ρολόι.

Μπορεί να έχεις ένα ακριβό ή συλλεκτικό ρολόι και να θέλεις να το κρατήσεις στο κουτί του για να μην πάθει τίποτα, αλλά δεν είναι καλό να το έχεις εκεί φυλαγμένο για πολύ καιρό. Καλύτερα να το φοράς κάθε τόσο αντί να το αφήνεις στο συρτάρι για μήνες, διότι το λιπαντικό που βρίσκεται στο κουτί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ρολόι σου αν είναι για καιρό εκεί μέσα.

Παράλληλα, κράτησέ το μακριά από κινητά, υπολογιστές και tablet, καθώς κάποια ρολόγια που είναι πιο ακριβά στην κατασκευή τους, είναι φτιαγμένα για να έχουν μεγάλη αντίσταση για μαγνητικά πεδία, ενώ δεν πρέπει να γυαλίζεις το ρολόι σου συχνά, διότι κάθε φορά ένα λεπτό στρώμα από το μέταλλό του φεύγει και αν γίνεται πολύ συχνά μπορεί ακόμα και να αλλοιωθεί το αρχικό τους σχήμα.

Να θυμάσαι ακόμα ότι ένα ρολόι που δεν είναι αδιάβροχο δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου στο νερό! Ακόμα όμως και ένα ρολόι που έχει αντίσταση στο νερό 5ΑΤΜ (δηλαδή 50 μέτρα κάτω από το νερό) δεν πρέπει να φοριέται σε σάουνα ή τζακούζι λόγο συστολής και διαστολής του μετάλλου γιατί μπορεί να πάρει υγρασία.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy