Το 2021 περισσότεροι θα έχουν κινητό παρά…. νερό!

Businessman in casualwear drinking water while reading sms or dialing number on cellphone

Στο κοντινό μέλλον το κινητό τηλέφωνο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές σχεδόν όλων των ανθρώπων του πλανήτη, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), έως το 2021 περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο απ’ ό,τι τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, από τον προβλεπόμενο πληθυσμό των 7,8 δις, τα 5,5 δις θα έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο, ενώ οι χρήστες τραπεζικών λογαριασμών θα ανέρχονται σε 5,4 δις. Παράλλαλη σοκ προκαλεί η πρόβλεψη ότι οι κάτοχοι κινητού θα είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της γης που θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό (5,3 δις).

Η κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να επταπλασιαστεί έως το 2021. Το μέλλον του πλανήτη δεν είναι μόνο συνδεδεμένο, αλλά προδιαγράφεται και εντελώς mobile.

Όπως εκτιμά η Cisco στο τελευταίο “Visual Networking Index”, η κίνηση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από αυτή μέσω σταθερών δικτύων. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής θα διευρύνεται, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 47% έως το 2021. Μάλιστα, η κίνηση των δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να επταπλασιαστεί μεταξύ 2016 και 2021.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy