Το δώρο του Γ.Σαββίδη στον Λάζαρο Παπαδόπουλο!

Mια φανέλα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, με το νούμερο…4, έκανε δώρο-σήμερα-ο Γιώργος Σαββίδης, στον βετεράνο διεθνή καλαθοσφαιριστή, που πριν λίγα χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία και στον ΠΑΟΚ, Λάζαρο Παπαδόπουλο!
Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα έχουν αναπτύξει φιλική σχέση και πολύ συχνά όταν συναντιούνται, ειδικά στο Παλατάκι και στα παιχνίδια του Δικεφάλου, συζητούν για το μπάσκετ και όχι μόνο…Δεν ξέρουμε, αν αυτό το δώρο…σημάνει και την  αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας, αναφορικά με το μπάσκετ του ΠΑΟΚ!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Thanks @savvidisteam , μου έκανε τελικά. Να δούμε αν σου χωρέσει η δικιά μου)))

 

O Λάζαρος ασχολείται τον τελευταίο καιρό με μια..μπασκετική καινοτομία, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία, με τίτλο  athlenda.

Το «Athlenda» του Λάζαρου Παπαδόπουλου συνδυάζει την κοινωνικοποίηση των social media, την προβολή ενός ταλέντου και την δυνατότητα σε κάποιον να κάνει γρήγορο και καλό scouting.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρόταση, ειδικά σχεδιασμένη για τον αθλητισμό, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα με «έδρα» τη Θεσσαλονίκη. Στόχος της, βέβαια, είναι να… ανοίξει τα φτερά της σύντομα και να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα χρήσιμο «εργαλείο» για παίκτες, προπονητές, scouts, agents και δημοσιογράφους!

Το «Athlenda», που πήρε το όνομά του από το… ατζέντα, «θέτει ως κύριο σκοπό του τη βελτίωση της διαδικασίας επιλογής και ανάπτυξης αθλητών, αλλά κυρίως την παροχή ίσων ευκαιριών σε αθλητές από διαφορετικά κοινωνικά, γεωγραφικά και οικονομικά backgrounds», όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του. Στην ουσία, με απλά λόγια, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει την ευκαιρία σε έναν αθλητή να προβάλει το ταλέντο του και τις δεξιότητές του, σε έναν προπονητή να… ψάξει για νέους παίκτες, σε έναν μάνατζερ να βρει νέους πελάτες και σε έναν scout να αναζητήσει τους σταρ του αύριο! Όλα αυτά με την υπογραφή του Λάζαρου Παπαδόπουλου, του οποίου την ομάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Σφίγγος, Μανόλης Τσαγκαρίδης και Ευγενία Ζαχαριάδου.

Κάτι από social media, κάτι από μηχανές scouting και… ένα ελκυστικό αποτέλεσμα: ένα ελεύθερο περιβάλλον ευκαιριών και ανάπτυξης!

Τι μπορεί να κάνει ένας αθλητής στο «Athlenda»

Μέσω της πλατφόρμας του «Athlenda» ένας αθλητής μπορεί να επιδιώξει την προβολή που θέλει και αξίζει στο ταλέντο του. Ένας παίκτης μπορεί να αγωνίζεται σε μικρές κατηγορίες ή τοπικά πρωταθλήματα, αλλά μέσω του «Athlenda» έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το ταλέντο του, τις ικανότητές του, τις δεξιότητές του και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους βασικός λόγους που η πρωτοποριακή πρόταση του Λάζαρου Παπαδόπουλου έχει βρει πάνω από 3.000 υποστηρικτές μέχρι σήμερα: συνδέει τον κόσμο των αθλητών με εκείνον όσων αναζητούν αθλητές (scouts, agents, προπονητές, ομάδες, διοικήσεις, Αμερικανικά Πανεπιστήμια).

Ένας αθλητής, λοιπόν, μπορεί στο προσωπικό του προφίλ να έχει βίντεο με τις δυνατότητές του και τις καλύτερες στιγμές του (το λεγόμενο action wall), να δημιουργήσει ένα προσωπικό portfolio και να κάνει ουσιαστικά ένα διαδραστικό… βιογραφικό!

 

Από την άλλη πλευρά, όσοι ενδιαφέρονται για κάποιον παίκτη μπορούν να τον βρουν χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα φίλτρα αναζήτησης. Έτσι, αν για παράδειγμα ένας προπονητής ψάχνει για έναν αριστερόχειρα πλέι μέικερ, έως 20 ετών με καλό τρίποντο, στην αναζήτηση του «Athlenda» μπορεί να βρει αυτούς που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Δημήτρης Ιτούδης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπάνε Πρέλεβιτς ήδη έχουν κάνει τους δικούς τους λογαριασμούς για να πάρουν μέρος στη νέα προσπάθεια. Και δεν είναι οι μόνοι…

Μερικά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα μέσω μάνατζερ να προταθούν σε ομάδες και να προωθηθούν με αυτόν τον τρόπο. Μέσω της Athlenda έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν το ταλέντο τους και ότι αξίζουν κάτι παραπάνω. Ανεβάζοντας δηλαδή στον τοίχο τους βίντεο που τα περιέχουν, ξεχωρίζοντας τις καλύτερες στιγμές τους. Έτσι αποδεικνύουν τις ικανότητές τους. Αυτό αφορά ακόμη περισσότερο τα παιδιά που προέρχονται από την επαρχία και δεν έχουν τις ευκαιρίες και τα μέσα που έχουν αθλητές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους σκοπούς άλλωστε της Athlenda είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε αθλητές ανεξάρτητα από την κοινωνική και την οικονομική τους κατάσταση αλλά και τη γεωγραφική τους θέση.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy