Το υπ. Δικαιοσύνης θα εξετάσει το αίτημα για τον τελικό στο ΓΣΠ – Τα σημεία κλειδιά για το «ναι»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης -πέρα από την αστυνομία- θα εξετάσει το αίτημα για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λευκωσία, μόλις το λάβει και επίσημα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Αυτό αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, καθώς η ΚΟΠ έχει ήδη παραλάβει επιστολή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) με το αίτημα για τη διεξαγωγή του τελικού στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφέρεται πως η ομοσπονδία απάντησε καταρχήν θετικά στο αίτημα, σημειώνοντας ότι για να υπάρξει τελική απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα, θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της η Κυπριακή Αστυνομία, η οποία και θα φέρει την ευθύνη της αστυνόμευσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυπριακή Ομοσπονδία κάλεσε εκπρόσωπο της ΕΠΟ να παραστεί στις συσκέψεις, που θα πραγματοποιηθούν για συζήτηση των μέτρων και προϋποθέσεων, που θα θέσει η αστυνομία για τελική έγκριση της διεξαγωγής του αγώνα.
Τα σημεία κλειδιά για το «ναι» της αστυνομίας

Μπορεί από πλευράς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) να ανακοινώθηκε πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ, ωστόσο από τη στιγμή που εκκρεμεί η έγκριση από την αστυνομία, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, όπως τονίζει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή της Κύπρου.

Ξεκινώντας, το πρώτο θέμα, που θα απασχολήσει είναι ο αριθμός των φιλάθλων, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από το γήπεδο. Η χωρητικότητα του ΓΣΠ ξεπερνά τις 20 χιλιάδες, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσους οπαδούς στον τελικό. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση από πλευράς αστυνομίας θα αφορά τετραψήφιο αριθμό φιλάθλων, ενώ ακόμη λιγότερα θα είναι τα εισιτήρια, που θα δοθούν από τις δυο ομάδες σε φιλάθλους, που θα ταξιδέψουν από Ελλάδα.

Από και πέρα είναι δεδομένο πως στη συζήτηση θα τεθεί και το θέμα της ταυτοποίησης. Αν, δηλαδή, θα ισχύσει η Κυπριακή Κάρτα Φιλάθλου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συμφωνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα εκδώσουν την Κ.Φ οι οπαδοί των δυο ομάδων, που θα βρεθούν στον τελικό, η χρονική διάρκεια της και ποια προσωπικά στοιχεία θα καταχωρηθούν στο σύστημα. Υπάρχει, επίσης, το σενάριο, που θέλει όσους Κύπριους θα παρευρεθούν στον τελικό να έχουν Κ.Φ, ενώ όσοι ταξιδέψουν από Ελλάδα να δηλώνονται σε σχετικούς καταλόγους των δύο ομάδων με αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Συνάμα στο όλο εγχείρημα θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός πως πέρα από την αυξημένη αστυνόμευση πριν, κατά και μετά το παιχνίδι, θα χρειαστεί συνοδεία των αποστολών των δυο ομάδων από την ώρα θα φτάσουν στην Κύπρο μέχρι να φύγουν, αστυνόμευση στις προπονήσεις, στους Συνδέσμους Φιλάθλων των δυο ομάδων και σε γενικούς χώρους, που ίσως υπάρξει σύρραξη.

Τέλος, πέρα από το ζήτημα του κόστους, το οποίο θα είναι διπλάσιο σε σχέση με τους κυπριακούς αγώνες, η αστυνομία θα πρέπει να εκπονήσει πλάνο, ώστε να παρέχει αστυνόμευση σε άλλα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα.

Γενικότερα ΕΠΟ και Αστυνομία Κύπρου έχουν αρκετά θέματα, τα οποία θα πρέπει να συζητήσουν, προκειμένου ο τελικός να διεξαχθεί επί κυπριακού εδάφους και στο ΓΣΠ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy