Τον κόσμο του ΠΑΟΚ αποθέωσε ο προπονητής της ομάδας Άρης Λυκογιάννης

Ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος που βρέθηκε στην Πυλαία, δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Άερης Λυκογιάννης.

«Αλλαξε πολλές άμυνες ο Άρης και προσπάθησε να μας θολώσει το μυαλό. Με εξαίρεση το πρώτο νωθρό πεντάλεπτο στη συνέχεια αμυντικά ήμασταν πολύ συνεπείς.

Ειμαστε μια νέα ομάδα και δείχνουμε ότι βελτιωνόμαστε ματς με ματς. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Το κυριότερο είναι να προσελκύσουμε τον κόσμο γιατί με τέτοια ατμόσφαιρα δύσκολα να χάσουμε. Να έρθει ο κόσμος να μας στηρίζει γιατί δίνει φτερά στους παίκτες» δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ο Άρης Λυκογιάννης στη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε:

«Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για την πόλη το παιχνίδι και κυρίως για εμάς που έχουμε έναν δύσκολο πρώτο γύρο οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών, ειδικά στην έδρα μας. Νομίζω κερδίσαμε δίκαια, είχαμε διαβάσει εξαιρετικά την επίθεση και την άμυνα του Άρη και ακόμα και όταν έκανε κάποιες αλλαγές εμείς συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η άμυνα που παίξαμε σήμερα, παίζοντας πολύ σκληρά και αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να εστιάσουμε. Είμαι ικανοποιημένος γιατί για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα δείχνει πρόοδο σε πράγματα που δεν είμαστε τόσο καλοί και είναι σημαντικό».

Για το διάβασμα στην επίθεση του Άρη: «Ξέραμε ότι αν κρατούσαμε τα γκαρντ του Άρη χαμηλά, θα έχουμε περισσότερες ελπίδες. Οι τρεις περιφερειακοί του Άρη δεν σκόραραν πολύ, έχασαν το μυαλό τους και γενικώς δικαιωθήκαμε για τις αποφάσεις μας».

Για την άνοδο παικτών που είχαν μείνει πίσω: «Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ντέρμπι, γιατί συνήθως όταν είσαι rookie αγχώνεσαι ακόμη περισσότερο. Υπάρχει διαρκώς μία ασχολία για το τι δεν… έχουμε. Αν είχαμε 1,2,3 εκατομμύρια να δώσουμε για μπάτζετ θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα, το θέμα είναι να ξέρουμε τι έχουμε και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Eίναι νωρίς για να κρίνουμε τους παίκτες, καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει νίκες, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κλαμπ, από την άλλη πλευρά όλοι πρέπει να αντιλαμβάνονται την κατάσταση εν έτει 2022 και τις προσπάθειες του Θανάση Χατζόπουλου να συνεχίσει να υπάρχει το τμήμα. Μακάρι σε όλα τα ματς να έχουμε 4.000 κόσμο. Με κάθε αντίπαλο. Για να δούμε μετά, αυτός ο ΠΑΟΚ πόσα παιχνίδια θα χάσει… Σίγουρα η ατμόσφαιρα βοήθησαν τα νέα παιδιά να πάρουν ώθηση, κάτι που φάνηκε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θα «πολεμήσουμε» με ότι έχουμε».

Για τις χαμένες βολές: «Είναι ένα κομμάτι που είμαστε κακοί, θεωρώ ότι είναι ο βασικός λόγος που χάσαμε από το Περιστέρι, έχοντας 6 χαμένες στα τελευταία λεπτά. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι σήμερα χάθηκαν βολές από παιδιά που είναι καλοί σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να δουλέψουμε και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτό. Είναι λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Το σημαντικό είναι όμως η σταθερή αμυντική παρουσία μας, όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ξέρουν τα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά των αντιπάλων. Σίγουρα έχουμε αδυναμίες και πρέπει να τις βελτιώσουμε».

Τι άλλο πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ: «Αρχικά να αναφέρω ότι ο Ρένφρο αγωνίστηκε για 18 λεπτά επειδή χτύπησε στον τετρακέφαλο. Πάντα πρέπει να υπάρχουν πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι για να μην είμαστε μονοδιάστατοι. Ξέρουμε από ποιους θα πάρουμε σε κάθε ματς, το θετικό όμως είναι ότι σήμερα πήραμε πράγματα από παιδιά που δεν είχαν δώσει τόσα πολλά έως τώρα. Έχουμε καλή ατμόσφαιρα, παιδιά που έχουν κίνητρο και φιλοδοξίες, οπότε είναι έτοιμοι να ακούσουν και να αποδεχθούν πράγματα. Το σημαντικό είναι το πού θα καταλήξει η ομάδα στο τέλος της περιόδου και όχι το ατομικό στατιστικό και στοιχείο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy