Τρεις προτάσεις για να γίνεις καλύτερος!

Αν συνηθίζεις να γυρνάς από την δουλειά και να περνάς το υπόλοιπο της μέρας σου σε ένα καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα.

Η γυμναστική είναι ο πρώτος και ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, καθώς βοηθάει τόσο στην διατήρηση ενός καλλίγραμμου σώματος όσο και στην υγεία και ευεξία του οργανισμού. Βασική προϋπόθεση για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι να έχεις ενέργεια και καθαρό μυαλό και αυτό μπορεί να στο προσφέρει κατά κύριο λόγο η άσκηση. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στο χαρακτήρα και στην καθημερινότητα σου. Οι επιλογές είναι αμέτρητες πχ. τρέξιμο, ποδήλατο κλπ.

Ταυτόχρονα, η ανάγκη του ανθρώπου να μαθαίνει νέα πράγματα είναι εγγενής. Το διάβασμα είτε μιας αυτοβιογραφίας μιας ενδιαφέρουσας προσωπικότητας είτε ενός λογοτεχνικού βιβλίου, θα σε βοηθήσει να διευρύνεις το πεδίο των γνώσεων και του πνεύματος σου και θα σου μάθει νέα πράγματα για τη ζωή.

Τέλος, ο εγκέφαλος μας είναι συνεχώς σε μια κατάσταση έντονης λειτουργίας και πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά ή να συγκεντρωθούμε.  Δώσε 10 λεπτά καθημερινά στον εαυτό σου να χαλαρώσει, και εξάσκησε τον εγκέφαλο σου στη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Με αυτό τον τρόπο θα δεις ότι θα νιώθεις πιο ανάλαφρος και ήρεμος κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο διαλογισμός αποτελεί ίσως ένα από τους πιο ουσιαστικούς τρόπους για να ξοδέψεις τον ελεύθερο χρόνο σου.