Tuesday, November 12g-point.gr

Βαλάντης: Η συγκλονιστική εξομολόγησή του για τον καρκίνο, την «απεργία πείνας», την παρεξήγηση με τον Γιάννη Πάριο και την ενόχλησή του με τον Γιάννη Πλούταρχο (βίντεο)

Χείμαρρος αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ο Βαλάντης, κάνοντας μεγάλες αποκαλύψεις στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα Ίσια-Ανάποδα» που κάνουν κάθε Σαββατοκύριακο στα «Παραπολιτικά 90.1», η Σπυριδούλα Τριάντου και η Ειρήνη Κολιδά. Ο δημοφιλής ερμηνευτής, που αυτή την περίοδο κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους, χωρίς κανένα φόβο αλλά με πολύ πάθος, κάτι για το οποίο χαρακτηρίζεται.

Ο Βαλάντης μίλησε για όλους και για όλα. Για τον καρκίνο που πέρασε, και τον λόγο που του προέκυψε αυτό, για την αντίδρασή του στα κατεστημένα, για την άρνησή του να πολιτευτεί, για τις γυναίκες της ζωής του, τα παιδιά του, την άσχημη άποψη του για τον Γιάννη Πλούταρχο, αλλά και το ποια ήταν η αλήθεια, πίσω από τη δήλωση που είχε κάνει για τον Γιάννη Πάριο, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Μιλώντας αρχικά για την περιπέτειά του με τον καρκίνο, όταν διαγνώστηκε να τον έχει στο νεφρό, κάνοντας τυχαία εξετάσεις, για να συμμετάσχει στο Nomads, ο Βαλάντης εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά.

«Ναι. Ήταν ακριβώς όπως τα λες μία τυχερή στιγμή για εμένα, γιατί για άλλο λόγο πήγα, και άλλος βρέθηκε, θα μπορούσε να μην είχε διαγνωστεί, και για αυτό στη ζωή μας, πρέπει να υπάρχει η πρόληψη, στους σωστούς γιατρούς, γιατί αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Το ότι έφτασα να το κάνω πολύ γρήγορα, και να καθησυχαστώ, και να το πάρω πολύ θετικά, και να τελειώσει όλο αυτό με επιτυχία, είναι θέμα καθαρά γιατρού. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η δική μου καλή ψυχολογία, αλλά πάντα ξεκινάμε από τον άνθρωπο που αφήνεις τη ζωή σου στα χέρια του. Οπότε ο κύριος Παναγιώργου κατάφερε, το ατίθασο πνεύμα μου λίγο, γιατί κάποιες φορές, μπορείς να φτάνεις σε τέτοια σημεία, αλλά περνάνε και άλλες σκέψεις στο μυαλό σου. Όπως, δεν  θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Ίσως είναι κάποιες στιγμές ο φόβος, και είναι ένα στάδιο που όλοι περνάνε. Λένε, άστο και ότι να γίνει, θα γίνει. Αλλά αυτός ο άνθρωπος, κατάφερε να μου πει, δεν είναι έτσι, και είναι σε ένα τέτοιο σημείο, που δεν θα μου προκαλέσει τίποτα παραπάνω, και για αυτό και το έκανα».

Ποια ήταν όμως τα συναισθήματά του, όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο; Φοβήθηκε; Το έβαλε κάτω; Πώς είναι η κατάστασή του σήμερα;

«Όχι δεν φοβήθηκα. Και από τη στιγμή που το έμαθα, ή μάλλον, μέχρι να το μάθω ίσως, φοβήθηκα, αλλά επειδή όμως ήταν σε τέτοιο σημείο και ήταν έτσι η κατάσταση, ίσως ήμουν πιο χαλαρός.Υπάρχουν καταστάσεις και καταστάσεις, είναι τι θα αντιμετωπίσεις. Δεν μπορώ να σου πω τι αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν του λένε ότι έχεις καρκίνο στον πνεύμονα, ή είναι εξαπλώσιμος, ή έχει κάνει την πρώτη του μετάσταση. Οπότε ότι και να πω εγώ, θα αδικήσω και τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων. Οπότε, είναι άκρως δικό μου συναίσθημα. Δεν έκρυψα κιόλας, ότι ήταν ένα μέσο, όταν το έμαθα, λέω τελικά έγινε» εξήγησε ο Βαλάντης, ενώ προέβη στη συνέχεια σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για το πώς του συνέβη όλο αυτό.

 

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ»

«Γιατί, πολύ καιρό πριν, άρχισα να αισθάνομαι ενοχές, και τύψεις, και λύπη, πολύ λύπη. Για το γύρω μου, για αυτό που ζούμε. Αυτό που πέρασα, ήταν μία ένδειξη διαμαρτυρίας, μία απεργία πείνας, απλά διαρκείας, και πραγματικά εκείνο τον καιρό είχα χάσει πάρα πολλά κιλά, έκανα ως αντίδραση, απεργία πείνας με τον εαυτό μου, ώστε να καταλάβουν άνθρωποι γύρω μου, και απόψεις που ίσως να κατηγορούνται, όλα αυτά που μπορεί να παρερμηνεύτηκαν, σχετικά με εμένα και σχετικά με το περιβάλλον γύρω μου. Δεν μου αρέσει το περιβάλλον που ζω. Δεν μου αρέσουν οι δρόμοι που βγαίνω έξω και περπατάω, δεν μου αρέσουν οι συνθήκες που μου έχουν παραχωρήσει, οι διαχειριστές κάθε φορά, ενός κράτους, και άλλα πολλά», αποκάλυψε ο Βαλάντης.

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ

Πνεύμα ανήσυχο, αντιδραστικό, ο Βαλάντης,που έχει διαβάσει πολύ στη ζωή του, για να μπορεί να επιχειρηματολογεί με αποδείξεις,  θέλοντας έναν καλύτερο κόσμο, προσπαθεί με τον δικό του τρόπο, το δικό του μικρό λιθαράκι, να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο. Ακόμα και αν χρειαστεί κάποιες φορές να κινητοποιήσει τις Αρχές, όπως συνέβη και στην Χαλκιδική.

«Για μένα, για μία ζωή την έχουμε, θέλω να αλλάξω όσο μπορώ, λίγο παραπάνω τον κόσμο. Έτσι γεννήθηκα. Ίσως αυτή είναι η αποστολή μου. Και ναι επειδή με ρωτάς, προσπαθώ να κάνω κάτι. Προσπαθώ να μιλάω στους ανθρώπους, κινητοποιώ όσο μπορώ Αρχές, πράγματα που μπορεί να μην έχουν φτάσει ποτέ σε εσάς, γιατί ασχολούμαι πολύ προσωπικά με αυτό. Δηλαδή ότι καλώ αστυνομίες σε τουριστικά μέρη, γιατί οι κάτοικοι εκεί, εκμεταλλεύονται τους χώρους και δεν αφήνουν πάρκινγκ για τους τουρίστες, έχουν καπηλευτεί τα πάντα. Όλα αυτά τα προβλήματα, τα αντιμετωπίζω, όσο μπορώ μόνος μου. Μέχρι και στην Χαλκιδική το έκανα αυτό. Φώναξα την αστυνομία, γιατί είχαν κλείσει έναν δημόσιο χώρο, και το θεωρούσαν ιδιωτικό πάρκινγκ. Δεν σέβεσαι τον τουρίστα; Αφού με φτάνεις σε αυτό το σημείο, έφτασα και εγώ να επικαλεστώ τις Αρχές. Όσο μπορώ, προσπαθώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι της αλλαγής, αλλά μόνος σου δεν μπορείς να το πας παραπάνω. Θα πρέπει να αντιδράσουμε. Και είμαι σίγουρος, ότι και μόνο που το λέω τώρα, κάποιον ευαισθητοποιώ», αποκάλυψε ενώ στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που δεν θέλει να πολιτευτεί.

«Όχι δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορώ να πολιτευτώ. Γιατί δεν έχουμε μία κοινωνία, που θα μπορεί να ανοίξει τα αυτιά, και να μπορέσει κάποιες φορές να καταλάβει. Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτή την παιδεία. Δεν φταίμε εμείς όμως. Είμαστε άνθρωποι που μας έχουν πολεμήσει πάρα πολλές φορές. Έχουμε αγωνιστεί για την επιβίωσή μας, οπότε δεν μπορώ να πώ ότι ο κόσμος φταίει για αυτό. Η ευθύνη είναι των ανθρώπων αυτών, που δυστυχώς, βρήκαν μία κατάσταση διαχειρίσημη για αυτούς, και στήσανε πάνω σε ένα κόσμημα, που λέγεται Ελλάδα, και πλουτίζουν πάνω σε αυτό, γιατί εμείς είμαστε απαίδευτοι. Και είπαμε δεν φταίει αυτό, φταίει το σύστημά μας»

Όταν η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Τριάντου, τον ρώτησε πώς είναι η κατάσταση σήμερα στη νυχτερινή διασκέδαση, και αν η τεράστια πληθώρα καλλιτεχνών που έχουν εμφανιστεί, έχουν χώρο σε αυτή, ο Βαλάντης μίλησε ως εξής:

«Νομίζω όχι. Και γι αυτό, ενώ υπάρχει πληθώρα καλλιτεχνών, συνεχώς μειώνονται οι χώροι εμφανίσεων των καλλιτεχνών. Μήπως δεν έχουν ενδιαφέρον οι τόσοι πολλοί τραγουδιστές, μήπως μέσα σε όλο αυτό το μπούγιο, δεν καταλαβαίνουν ποιες είναι οι πραγματικές αξίες, μήπως όλα δεν είναι ένα like, μήπως όλα αυτά δεν είναι ένα καλό παιδί; Τι εννοώ ένα καλό παιδί; Δεν πειράζει που μιλάω με κωδικούς, και κωδικοποιημένα, γιατί αν αρχίσω να μιλάω κανονικά, πάλι θα παρεξηγηθώ. Αυτά λοιπόν που επιλέγουμε ως πρότυπα για τραγουδιστές, δεν είναι νομίζω τα σωστά. Γιατί όπως σου είπα, ένας καλλιτέχνης, δεν είναι μόνο αυτός που τραγουδάει. Πρέπει να διαχωρίσουμε λίγο τον τραγουδιστή, από τον ερμηνευτή και τον καλλιτέχνη που παράγει έργο. Δεν είναι όλοι οι τραγουδιστές καλλιτέχνες. Δεν ποιούν έργο. Καλλιτέχνης είναι ο Σταμάτης Γονίδης, ο Βασίλης Καρράς, ο Νότης Σφακιανάκης, και όλοι αυτοί που σου λέω τώρα, έχουν μείνει στο στερέωμα ως σταθμός μουσικής της ελληνικής μουσικής. Διάττοντες αστέρες πάντα υπήρχαν, αλλά μετά από εκεί και πέρα αν δεν έχεις προσωπικότητα, δεν θα μείνεις. Γιατί αν αρχίσουμε και κρίνουμε έναν τραγουδιστή, για το ποιος είναι πιο ωραίος και καλό παιδί, γιατί εγώ αυτό ακούω πια. Ακούω πάντα, «είναι καλό παιδί αυτός». Δεν σε ρωτάω αν είναι καλό παιδί να τον παντρευτώ. Σε ρωτάω αν είναι καλός τραγουδιστής».

«Ο ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ»

Φυσικά και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ακούγοντάς τον να μιλάει για το «καλό παιδί», δεν δίστασαν να τον ρωτήσουν αν αναφέρεται στον Γιάννη Πλούταρχο, που έχει τον τίτλο του καλού παιδιού, και ο Βαλάντης δεν δίστασε να παραδεχτεί πως ναι, αποκαλύπτοντας και τον λόγο, που είχε να κάνει, με την άσχημη συμπεριφορά του Γιάννη Πλούταρχο κατά του Χάρη Βαρθακούρη.

«Αλλά αν εσύ εννοείς τον συγκεκριμένο, που εκεί πήγε το μυαλό σου, γιατί εμένα το μυαλό μου δεν πήγε εκεί, εγώ το έβαλα γενικώς τα καλά παιδιά, αλλά επειδή πήγε εκεί, σε κάποια σημεία, πάρα πολλές φορές, αποδείχτηκε πώς, μπορεί να μην ήταν τελικά καλό παιδί. Αν ρωτήσεις τον Χάρη Βαρθακούρη για αυτό τον άνθρωπο, θα σου απαντήσει, δεν είναι καλό παιδί.  Και συμφωνώ μαζί με τον Χάρη σε αυτό. Είχε δίκιο ο Χάρης ότι και αν έγινε. Και όπως τόνισες, μλάμε για τον Πλούταρχο. Και για αυτό που έγινε, ότι έλεγε τα τραγούδια του Χάρη και τα δοκίμαζε μέσα στο μαγαζί. Το είχε πει αυτό και ο Χάρης και ο Γιάννης. Και ντράπηκα πραγματικά, όταν το άκουσα από το στόμα του, λέγοντας ότι εμείς οι καλλιτέχνες συνηθίζουμε να λέμε τα τραγουδάκια μας στο live μας, για να δούμε αν περνάνε. Μα δεν έχεις δικαίωμα ένα ντέμο ενός ανθρώπου, να το εκθέσεις, και αν αρέσει μετά να το πεις. Έδωσα πολύ δίκιο στον Χάρη, και κακώς που δεν κινήθηκε παραπάνω νομικά. Γιατί όλα έχουν γίνει ίσα. Εγώ είμαι ο τάδε, έχω αυτό το όνομα και μπορώ να κάνω ότι θέλω. Όχι. Τέλος!»

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟ

Αναφερόμενος στη φιλική του σχέση με τον Χάρη Βαρθακούρη, και υπερπασπιζόμενος το δίκιο του, εύλογο ήταν το ερώτημα, για το αν μιλάνε μετά τα όσα είχε πει για τον πατέρα του ο Βαλάντης, με τον τραγουδιστή να αποκαλύπτει για πρώτη φορά, πώς παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του, αλλά και πώς είναι σήμερα η σχέση του με τον Γιάννη Πάριο.

«Φυσικά και μιλάω με τον Χάρη. Παρόλο που έγινε και μία παρεξήγηση για τον πατέρα του, για τον μεγάλο τον Γιάννη Πάριο, γιατί για εμένα είναι ο μεγάλος Γιάννης Πάριος, ασχέτως αν θέλανε να μετατρέψουν τη δική μου απάντηση, να τον μειώσω, απλά είπα εγώ για τον Γιάννη Πάριο, ότι έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει να τραγουδάει, έπρεπε να είναι μόνο στο Μέγαρο, και από μικρό παιδί. Ούτε να τραγουδάει σε πίστες , ούτε πουθενά, ούτε να εκτίθεται. Αυτή η φωνή που είχε, έπρεπε να συντηρείται όπως συντηρούνται οι μεγάλοι τραγουδιστές. Όπως ο Παβαρότι, ο Φρανκ Σινάτρα. Έτσι έπρεπε να είναι ο Γιάννης Πάριος» εξήγησε ο δημοφιλής καλλιτέχνης, αποκαλύπτοντας αν έχουν μιλήσει μετά από αυτό με τον Γιάννη Πάριο.

«Όχι ποτέ. Δεν έτυχε. Και νομίζω, έχει καταλάβει ακριβώς τι είπα, και το ξέρει».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο 45 λεπτό.

G Point