Βιεϊρίνια στο συνέδριο του ΠΑΟΚ: Στον πρώτο χιαστό δεν ήξερα πώς είναι να είσαι εκτός για έξι μήνες

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής, αλλά για τις δύο ρήξεις χιαστού που έχει υποστεί στην καριέρα του, μίλησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Congress Recent advances in Sports Injuries: Trends and Prevention υπό την αιγίδα της «Hellenic Association of Arthroscopy, Knee Surgery & Sports Traumatology «George Noulis» σε συνεργασία με το τμήμα Ορθοπαιδικής Κλινικής του Α.Π.Θ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Για μένα ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως αθλητής είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Για εμάς αυτές οι εμπειρίες των τραυματισμών δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά μαθαίνουμε πολλά, μαθαίνουμε και τους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές σε αυτή τη φάση, που κανένας αθλητής δε χρειάζεται να βρεθεί».

Δεν είναι εύκολο, έχω εμπειρία και σαν τραυματίας, πέρασα δύο φορές τραυματισμό με ρήξη χιαστών. Είναι κάτι καινούριο για μας που μαθαίνουμε να είμαστε κάθε μέρα στον αγωνιστικό χώρο και για ένα σοβαρό τραυματισμό ξέρεις ότι θα είσαι εκτός για 5-6 μήνες. Δεν είναι εύκολο, στην καλή ηλικία σου. Οπότε παίζει ρόλο στην ψυχολογία να έχεις καλούς γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, δουλεύεις τόσες ώρες μαζί και αυτοί γίνονται και ψυχολόγοι».

Για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που πέρασε σοβαρό τραυματισμό ανέφερε:

«Έχω δώσει τη συμβουλή μου, και θα πρέπει να περιμένει, να κάνει υπομονή και να πάρει την ευκαιρία του».

Η δική του συμβουλή στους αθλητές και αθλήτριες που είναι τραυματίες:

«Να έχουν υπομονή, να κρατάνε δυνατά, να ακούνε τους γιατρούς στο 100%, γιατί αυτοί ξέρουν. Εμείς ίσως δεν έχουμε υπομονή, θέλουμε αμέσως να επιστρέψουμε στο γήπεδο. Χρειάζεται όμως πολλή δύναμη».

«Είχα αρκετούς τραυματισμούς, δύο σοβαρούς, με χιαστό, με βοήθησαν κυρίως οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές. Στον πρώτο χιαστό δεν ήξερα πως είναι να είσαι εκτός δράσης για έξι μήνες. Προσπαθώ κι εγώ να βοηθήσω τους νέους που έχουν τραυματισμούς στον τομέα της ψυχολογίας για να συνέλθουν στο 100%. Αξίζει μπράβο και στο δικό μας επιτελείο που βοηθά σωματικά και ψυχολογικά».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy