Ξέσπασε κόντρα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για…τους διεθνείς!

Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές από πλευράς Ολυμπιακού για τις επιλογές των ομοσπονδιακών τεχνικών των Εθνικών Νέων (κυρίως) και Παίδων εν όψει των επερχόμενων υποχρεώσεων τους στη φάση των αντίστοιχων Elite Round, όπου και την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για την τελική φάση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Αιτία; Η… κυριαρχία του ΠΑΟΚ στις κλήσεις. Επτά ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» βρίσκονται στις επιλογές του Νίκου Κεχαγιά στην Εθνική Παίδων (αντιμετωπίζει στη Νιόν της Ελβετίας την Ισπανία στις 25/3, την Ουκρανία στις 28/3 και το Κόσσοβο στις 31/3), επτά συν τον Μελιόπουλο, ο οποίος έχει αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, βρίσκονται σε αυτές του Γιάννη Γκούμα στην Εθνική Νέων (αντιμετωπίζει αύριο τη Δανία, το Σάββατο την Αγγλία και την ερχόμενη Τρίτη την Τσεχία, στην Αγγλία).

Η σύγκριση με τις υπόλοιπες φυτωριακές ομάδες των «μεγάλων»; Εξι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στην 20αδα της Εθνικής Παίδων, ένας μόλις του Παναθηναϊκού και κανένας της ΑΕΚ, ενώ στην Εθνική Νέων, έχουν κληθεί μόλις ένας του Ολυμπιακού, δύο του Παναθηναϊκού και ένας της ΑΕΚ.

Σαφής η διαφορά, μπορεί να δικαιολογηθεί αν μη τι άλλο από την κατάσταση που επικρατεί στα πρωταθλήματα νέων της Superelague. Σε αυτό των k19, o ΠΑΟΚ προπορεύεται έχοντας 18 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ (η οποία και έχει παιχνίδι περισσότερο) και έναν επιπλέον από τον 3ο Ολυμπιακό, έχοντας κατά γενική ομολογία την – μακράν – καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Μοιάζει λοιπόν «φυσιολογικό» οι περισσότεροι εκ των επιλεχθέντων από τον Γκούμα να προέρχονται από αυτήν την καλύτερη ομάδα, πόσο μάλλον από την στιγμή που αποτελούν και τη βάση της Εθνικής εδώ και καιρό, παρότι ομολογουμένως, υπάρχουν δύο – τρεις ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού, η απουσία των οποίων από την Εθνική όντως προκάλεσε μεγάλη εντύπωση.

Αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα των k17, ο ΠΑΟΚ αναμενόμενα βρίσκεται στην κορυφή του Β’ Ομίλου, έχοντας +8 από τον ΠΑΣ (με παιχνίδι περισσότερο), με τον αντίστοιχο του Α’ Ομίλου, να είναι ο Ολυμπιακός. Οι δύο δηλαδή ομάδες που προπορεύονται, έχουν τη μερίδα του λέοντος στις κλήσεις του Κεχαγιά, έχοντας συνολικά 13 ποδοσφαιριστές από τους 20 της αποστολής.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy