Ξέσπασμα Κούδα υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά του Μπουτάρη

Την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε ο Γιώργος Κούδας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» με τίτλο «Η Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχαν σχέση με το παρακράτος» και υπογράμμισε την προσπάθεια παραπληροφόρησης για το «Μακεδονικό» με στόχο να διχάσει το λαό.

«Όλα αυτά τα περιστατικά είναι όντως απαράδεκτα, θλιβερά και λυπηρά. Κοίτα, εμένα και τους συμπαίκτες μου, όταν κατεβαίναμε τη δεκαετία του ΄60 για παιχνίδια στην Αθήνα, κάτω από την Λάρισα μας φώναζαν «Βούλγαρους»… Αν έπαιζα εγώ τώρα, τι θα ήμουνα; Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου ή «Βούλγαρος» και «Σκοπιανός»; Ο πατέρας μου είχε σχέσεις με τον Στέλιο, τον πατέρα του Μπουτάρη. Το χτύπημα που είδα ήταν δολοφονικό, με σόκαρε. Μου θύμισε κάτι από τη δολοφονία Λαμπράκη. Είπανε κάποιοι ότι ήταν ΠΑΟΚτζήδες, γιατί ο Μπουτάρης είναι Αρειανός… Ακροδεξιοί ήταν. Τι είναι αυτά; Έτσι θα λύσουμε τις διαφορές μας; Να κάτσουμε να συζητήσουμε να κάνουμε διάλογο. Αν έχεις διαφορετική άποψη με τον Μπουτάρη ή με όποιον εκτίθεται, ας μην τον ψηφίσεις. Όχι να τον εξοντώσεις…».

Και συνέχισε: «Στη Θεσσαλονίκη μετά τον εμφύλιο είχε δημιουργηθεί το λεγόμενο «παρακράτος». Δεν δρούσε μόνο εναντίον των αριστερών, κυνηγήθηκαν και δημοκράτες από συμμορίες που είχαν ενδυθεί ανοικτά τον φασιστικό μανδύα. Αυτές οι πληγές δεν κλείσανε δυστυχώς τόσα χρόνια, παρά τις προσπάθειες από αρκετές πλευρές. Αυτός που χτύπησε με το κοντάρι της ελληνικής σημαίας τον άνθρωπο που πήγαινε στην εκδήλωση είναι πιο Έλληνας από εμένα ή από τον άλλο που υποστηρίζει μία άλλη άποψη;. Δεν έχει σχέση ο κόσμος της Θεσσαλονίκης με αυτές τις περιθωριακές ομάδες…Ούτε η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι έχει παίξει μεγάλο μέρος στο λεγόμενο «Μακεδονικό» η παραπληροφόρηση και η προσπάθεια κάποιων να σπρώξουν ένα εθνικιστικό κλίμα. Αυτό το κλίμα καταλήγει να διχάσει τον λαό. Αυτός είναι ο στόχος τους. Παλιότερα ο στόχος αυτός ήταν πιο φανερός. Προσπάθησαν τότε να ξεριζώσουν ότι δημοκρατικό και προοδευτικό υπήρχε. Δεν το κατάφεραν σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές, δεν θα το καταφέρουν ούτε σήμερα…».

Ο Γιώργος Κούδας στην διάρκεια της συνέντευξης, μίλησε για το Μουντιάλ της Ρωσίας, συμφώνησε ότι «είδαμε καλύτερο πρωτάθλημα», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Σούπερ Λίγκα.

Πηγή:Newsbeast

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy