Zαγοράκης:Η προοπτική του νέου γηπέδου της Τούμπας, η… υπόκλιση στον Ιβάν Σαββίδη και η αισιοδοξία για το μέλλον του Δικεφάλου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για όσα άκουσε, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε συμμερίζεται την επιφυλακτικότητα που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών της ομάδας αναφορικά με τις πολιτικές εξαγγελίες.

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν ποτέ. Μπορεί να μην ζει από μέσα την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, ωστόσο, όπως τόνισε: «Παρακολουθώ από κοντά τον ΠΑΟΚ, δεν αλλάζουν κάποια πράγματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν».

«Όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται τόση πίεση»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν δίστασε να αναφερθεί και στα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν και στις απαιτήσεις που υπάρχουν φέτος από το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Όλοι έχουμε απαιτήσεις και ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο. Ουσιαστικά με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, βλέπουμε ότι όντως μέρα με την μέρα αλλάζει επίπεδο ο σύλλογος. Τόσο αγωνιστικά, όσο και στα άλλα θέματα, είναι σε πρόοδο. Από εκεί και πέρα, όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Απλά όλη αυτή την πίεση δεν πρέπει να την μεταφέρουμε στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτοί θέλουν περισσότερο από εμάς τις επιτυχίες. Οπότε από την στιγμή που είναι όλα σωστά δομημένα τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι εμείς πρέπει να κάνουμε υπομονή και να είμαστε εκεί, για να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε την ομάδα.

Εδώ και δύο χρόνια έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Το 2010 ήταν διαφορετικά. Είπα και πριν, ότι πλέον είναι σε όλα τα επίπεδα σωστές οι βάσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Γίνονται πράγματα, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν άμεσα.

Πέρσι είδαμε όλοι πως χάθηκε το πρωτάθλημα, οπότε είναι θέμα χρόνου πιστεύω, αλλά χωρίς να πιέζουμε καταστάσεις του τύπου ότι εάν δεν το πάρουμε, τελείωσε. Δεν τελείωσε τίποτα λέω εγώ».

«Μόνο με τον Ιβάν Σαββίδη θα μπορούσε να γίνει»

Αναπόφευκτα, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το «καυτό» θέμα του νέου γηπέδου της Τούμπας, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σημειώνει: «Ακούσαμε με ευχαρίστηση, και δεν θέλω να βάλω πολιτικές κουβέντες, τον πρόεδρο μας τον κ.Μητσοτάκη, ότι θα έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή του ώστε να γίνει… Το βασικότερο απ’όλα είναι ότι δεν θα δημιουργηθούν εμπόδια, εάν και εφόσον ξεκινήσει αυτό, γιατί κακά τα ψέματα μόνο με τον Ιβάν Σαββίδη μπορούσε να ξεκινήσει κάτι τέτοιο, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν θέλουμε να θεοποιούμε πράγματα και καταστάσεις. Λέμε απλά την πραγματικότητα που πρέπει να ακούγεται.

Εάν δεν έχουμε και τα εμπόδια, που είχαν άλλες ομάδες στο παρελθόν, θα είναι ό,τι καλύτερο αυτό. Θα αγγίζει πλέον αυτό που δεν το πίστευε κανείς πριν από λίγα χρόνια, ότι μπορεί να γίνει για την ομάδα μας».

Η σύμπνοια των πολιτικών αρχηγών και η επιφυλακτικότητα του κόσμου δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν από τον Θοδωρή Ζαγοράκη: «Είναι σπάνιο γεγονός. Όλοι μας είμαστε επιφυλακτικοί και πρώτος εγώ. Έχουμε δει στο παρελθόν, διάφορα γεγονότα που άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι κάτι διαφορετικό πραγματικά. Είναι ανάπτυξη και για την χώρα, όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας. Μακάρι και άλλες ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις και να κάνουν νέα γήπεδα.

Η διαφορά μας κατά κάποιο τρόπο από την Ευρώπη, είναι εκεί. Ένα σημείο πολύ βροντερό είναι τα γήπεδα. Ο κόσμος δυσκολεύεται να επισκέπτεται τα γήπεδα» ενώ μιλώντας για το πόσο θα βοηθήσει την Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Είναι ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλη την χώρα. Κακώς τόσα χρόνια, δεν έχουμε βάλει προτεραιότητα, οι ομάδες να παίζουν σε νέα γήπεδα, ώστε να μπορούν ανθρώπινα να φιλοξενούν φιλάθλους. Γιατί σε ορισμένα γήπεδα, η φιλοξενία φιλάθλων είναι τραγική θα έλεγα».

Απόλυτα ειλικρινής, μιλώντας για τον Ιβάν Σαββίδη, χαρακτήρισε την έλευσή του στον Δικέφαλο ως Θείο δώρο ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση στην κατάσταση που επικρατούσε στον ΠΑΟΚ τα χρόνια της θητείας του με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα επί του μεγαλομετόχου: «Το έχω πει και στο παρελθόν, θα παρεξηγηθώ, απλά δεν θα είμαι αντικειμενικός σε ότι έχω να πω για τον Ιβάν Σαββίδη, γιατί και η σχέση μου είναι διαφορετική, το γνωρίζετε. Νομίζω ότι έχει κάνει πολλά πράγματα και με το παραπάνω. Πριν από λίγα χρόνια, δεν περίμενε κανείς, ότι θα αλλάξουν όλα. Δεν περίμενε κανείς ότι η ομάδα, θα είναι τόσο έτοιμη και τίτλους να διεκδικεί και να παραδέχονται τον ΠΑΟΚ όλες οι ομάδες. Χρέη δεν υπάρχουν στην ομάδα. Είναι μια από τις πιο καθαρές που υπάρχουν, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη.

Ετοιμάζεται να ξεκινήσει το καινούργιο γήπεδο. Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος. Το είχα πει πριν από χρόνια, ότι πραγματικά είναι δώρο Θεού η έλευση του Ιβάν Σαββίδη και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όταν ήρθε ο Σαββίδης, το πίστευα ότι θα αλλάξει επίπεδο, γιατί αγαπάει την ομάδα παθολογικά. Πίστευα ότι θα φτάσει σε ένα σημείο, που δεν θα το πιστεύουμε και εμείς οι ίδιοι. Εμείς απλά είμαστε ένα κομμάτι της ιστορίας, που μπήκαμε να βοηθήσουμε. Μην συγκρίνουμε τον Σαββίδη, με την κατάσταση που υπήρχε με Ζαγοράκη. Καμία σύγκριση δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος έχει αποδείξει με έργα το τι πρέπει να γίνεται σε μια ομάδα».

Όσο για το αν θα τον δούμε Δήμαρχο Θεσσαλονίκης; «(σ.σ. γελάει) Ρε παιδιά! Πολλά γράφονται φέτος. Όταν καίει το σίδερο, το πετάει ο ένας στον άλλον».