Ζαγοράκης: Ο Σαββίδης είναι δώρο Θεού για τον ΠΑΟΚ!

Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης», μιλώντας για την πολιτική επικαιρότητα, τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και τη Νέα Τούμπα.

Τι είπε για τον ΠΑΟΚ

Μπορείτε να κάνετε έναν απολογισμό από την παρουσία σας στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και πώς κρίνετε την μέχρι σήμερα πορεία του Ιβάν Σαββίδη, τόσο ως ιδιοκτήτη της ομάδας, όσο και την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα;

«Νομίζω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει εκτιμήσει την προσπάθεια που κάναμε εκείνη την περίοδο και αναγνωρίζει ότι πολλές αποφάσεις εκείνης της διοίκησης έβαλαν τις βάσεις για την επιτυχημένη πορεία που βιώνει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του κ. Ιβάν Σαββίδη.Για τον κ. Σαββίδη, το έχω δηλώσει πολλές φορές και δημόσια, ότι είναι δώρο Θεού για τον ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι βρέθηκε και ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου.

Η ομάδα κατάφερε και έχει ανέβει πολλά επίπεδα με την παρουσία ενός τόσο ισχυρού παράγοντα. Δεν θέλω καν να θυμηθώ την κατάσταση που επικρατούσε, όταν αναλάβαμε εμείς την ομάδα. Όσον αφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, νομίζω ότι η δραστηριοποίηση του στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ανεβάσει και την ίδια την πόλη. Μακάρι να είχαμε περισσότερους επιχειρηματίες σαν τον κ. Σαββίδη να επενδύουν στη χώρα».

Νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα όνειρο δεκαετιών φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Πώς το σχολιάζετε δεδομένου ότι και ο πρόεδρός σας, ο κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του ώστε να γίνει… Πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ ως κλαμπ, αλλά και την περιοχή γενικότερα;

«Το νέο γήπεδο στην Τούμπα θα σημάνει μια νέα εποχή για τον σύλλογο. Κακά τα ψέματα, το νέο γήπεδο απαιτεί χρήματα που μόνο ο κ. Σαββίδης μπορεί να προσφέρει. Περιμένω με ανυπομονησία τις εξελίξεις και εύχομαι το όνειρο όλων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή δήλωσε την στήριξη του σε αυτό το εγχείρημα, γιατί είναι κάτι που το δικαιούται η ομάδα και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι το νέο γήπεδο, θα ανεβάσει κατηγορία τον ΠΑΟΚ διεθνώς, αλλά και θα αναβαθμίσει την περιοχή της Τούμπας συνολικότερα. Μια επένδυση τέτοιου βεληνεκούς, συμπαρασύρει θέλοντας και μη και την γύρω περιοχή. Νομίζω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου…και τα καλύτερα επιτέλους είναι μπροστά μας…»

Θα θέλαμε και το γενικό σας σχόλιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως αρχηγός της ιστορικής επιτυχίας του EURO 2004 ποια είναι η άποψή σας για όσο γίνονται αυτή την περίοδο;

«Θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από μια περίοδο μεγάλης ταραχής σε όλα τα επίπεδα, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ακολουθήσει τις εξελίξεις που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο.

Για αυτό το λόγο, θεωρώ ότι τόσο σε επίπεδο συλλόγων, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων είναι ανάγκη να έχουμε συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις…»