Ζαμπά: «Μην τους αφήσεις να σου κλέψουν τα όνειρα»

Ο Λέο Ζαμπά έστειλε ένα ακόμη μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με προσωπικές αναφορές μετά τον αποκλεισμό του «Δικεφάλου» από την συνέχεια του Europa League.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επέλεξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, για να μεταφέρει τις σκέψεις του, μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την ΜΠΑΤΕ και το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Γράφει ο Λέο Ζαμπά…

«Θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να χάσεις το κουράγιο σου. Θα σου πουν ότι χάνεις τον χρόνο σου και πως πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για κάτι άλλο. Θα σε ρωτήσουν αν είσαι σίγουρος και θα σε κάνουν να αμφιβάλλεις για αυτό.

Θα θελήσουν να σου επιβάλλουν έναν άλλο προορισμό, θα σου πουν ότι πρέπει να κάνεις άλλες επιλογές και να διαλέξεις διαφορετικό μονοπάτι.

Θα σου θυμίσουν όλους εκείνους που δεν τα κατάφεραν. Θα σε βάλουν να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο μονοπάτια και θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι αυτό που έχεις πάρει είναι λάθος.

Θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να χάσεις την ψυχολογία σου, θα θελήσουν να σε κάνουν να σταματήσεις, αφού τους πεις ότι είσαι σίγουρος για αυτά που θέλεις και ίσως καταφέρουν και σε πείσουν. Αν αυτό συμβεί να θυμάσαι πόσο μακριά έφτασες. Θυμήσου τις εμπειρίες που έχεις κερδίσει και μην τους αφήσεις να σου κλέψουν τα όνειρα.

Μπορεί για κάποιους αυτά να είναι ανέφικτα και κάποιοι άλλοι να τα θεωρούν μικρά, αλλά μόνο εσύ ξέρεις τι σημαίνουν για σένα. Μην τους αφήσεις να γράψουν την ιστορία σου. Μην είσαι ένας απλός κομπάρσος στην ίδια σου τη ζωή, αλλά γίνει ο… σκηνοθέτης αυτής. Μόνο εσύ ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που θέλεις.

Κανείς δεν έχει φορέσει τα παπούτσια σου, κανείς δεν έχει ζήσει τον πόνο που έζησες εσύ για να καταλάβει πόσο σκληρά δούλεψες. Μην τους επιτρέψεις να σου κλέψουν την ελπίδα σου. Είναι κλέφτες ονείρων. Τις περισσότερες φορές είναι άνθρωποι που δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί που είσαι εσύ και νομίζουν ότι δεν φτάσεις και εσύ ψηλά, αλλά εσύ ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Βρες κίνητρο και αφυπνίσου.

Η κριτική και η έλλειψη στήριξης ίσως σε αποθαρρύνουν, αλλά πρέπει να συνεχίσεις. Κουράσου και στη συνέχεια ξεκουράσου, αλλά ποτέ μην τα παρατήσεις. Μην δώσεις σε άλλα χέρια εκτός από αυτά του Θεού το στυλό που γράφει την ιστορία της ζωής σου».