Ζέρβας: Η οπαδική βία δεν έχει καμία θέση – Το καρκίνωμα θα ξεριζωθεί από την πόλη

Νέο μήνυμα ότι η οπαδική βία δεν έχει καμία θέση έστειλε απόψε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στις 40 Εκκλησιές με την επίθεση σε οπαδούς του Ηρακλή αλλά και την επίθεση με βόμβα μολότοφ έξω από το γήπεδο του Άρη.

«Ας το καταλάβουν καλά οι δράστες και όσοι τους ανέχονται. Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που αποδέχεται, που επικροτεί ή έστω ανέχεται την οπαδική βία», σημείωσε ο δήμαρχος.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά πως «στην πόλη που θρήνησε μόλις πέρυσι τον Άλκη και πιο παλιά και άλλα θύματα δεν υπάρχει χώρος για βία».

Ο κ. Ζέρβας κάλεσε τις αστυνομικές αρχές να είναι αμείλικτες. «Να εντοπίσουν τους δράστες και με τη γενικότερη παρουσία τους να διασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη και τη σωματική ακεραιότητα. Το καρκίνωμα της οπαδική βίας, είτε έτσι είτε αλλιώς, θα ξεριζωθεί από την πόλη. Αυτό θέλουν οι ομάδες μας, οι φίλαθλοι, οι αθλητές και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού», υπογράμμισε.

«Η Θεσσαλονίκη διψά για νίκες, για διακρίσεις, για πρωταθλήματα, για ανάδειξη των νέων ταλέντων της. Είναι πόλη του αθλητισμού και δεν θα αφήσουμε σε κανέναν το περιθώριο να την κρατά δέσμια της βίας. Το μέλλον μας είναι στα καινούργια γήπεδα, στις υποδομές, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στα γηπεδάκια σε κάθε γειτονιά. Όχι στους χούλιγκανς, τους ανεγκέφαλους και τους ροπαλοφόρους», κατέληξε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ζέρβας έστειλε τέλος και μήνυμα κατά του bulling. «Δεν χωρά σε κανένα σχολικό συγκρότημα, σε καμία γειτονιά, όχι μόνο εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε, σημειώνοντας πως «εκφοβιστικές συμπεριφορές, άσκηση βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, είναι φαινόμενα που πρέπει να εξαλείψουμε». Κάλεσε γονείς, δασκάλους και καθηγητές να δείξουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το bulling να εξελιχθεί σε μάστιγα στους νεανικούς χώρους», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy