«Αυτή είναι η αλήθεια για το χαμόγελο της Κουρομπύλια»

Το SDNA παρουσιάζει 14 φωτογραφίες που διαλύουν τα hoaxes γύρω από «το χαμόγελο της Κουρομπύλια στο γκολ» και δίνει τον λόγο στον φωτορεπόρτερ των επίμαχων καρέ. Διότι γέλασε αλλά για έναν πολύ ανθρώπινο λόγο…

Η φωτογραφία της Χρυσούλας Κουρομπύλια από το γήπεδο της Τούμπας έγινε viral. Το χαμόγελο της στη θέα του ball boy να τρέχει στην αγκαλιά του Άκπομ χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν για κινήσεις εντυπώσεων της κοινής γνώμης. Ο φωτογράφος της επίμαχης σκηνής βάζει τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας στο SDNA.

Σε ένα παιχνίδι που ο ρέφερι της αναμέτρησης, Εμμανουήλ Σκουλάς, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του μέσα από καθοριστικές αποφάσεις με βασικότερη τον μη καταλογισμό πέναλτι στο «γκρέμισμα» του Κρέσπο, έχοντας χάσει απόλυτα και τον πειθαρχικό έλεγχο, ορισμένοι αποφάσισαν στοχευμένα να αφήσουν τα εξόφθαλμα και να ασχοληθούν με το χαμόγελο της Κουρομπύλια.

Η β΄βοηθός του Σκουλά… τόλμησε να χαμογελάσει στη θέα ενός πιτσιρικά ball boy, ο οποίος έτρεξε προς την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα εκεί όπου βρισκόταν η πορτογαλική παροικία με τους Βιεϊρίνια – Ολιβέιρα και λίγο πιο πίσω ο Άκπομ. Ο μικρός θέλοντας να πανηγυρίσει μαζί με τους «ασπρόμαυρους» έτρεξε προς το μέρος τους, με τον 23χρονο Άγγλο φορ να τον σηκώνει στην αγκαλιά του.

Μάλιστα, τον κράτησε για αρκετή ώρα, προχωρώντας μαζί του στον αγωνιστικό χώρο. Το χαμόγελο της Κουρομπύλια στην ανθρώπινη και γεμάτη συναισθήματα εικόνα του Άκπομ με τον μικρό, χρησιμοποιήθηκε με χυδαίο τρόπο αν αναλογιστεί κανείς πως δεν της ασκείται -δικαιολογημένα- καμία άλλη κριτική για κάποια απόφασή της κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, παρά μόνο για το χαμόγελο της.

«Το μόνο εύκολο να απομονώσεις και να… παγώσεις μια φωτογραφία»

Όπως εξηγεί ο φωτογράφος της επίμαχης σκηνής, Χρήστος Σιάρρης: «Είναι πολύ εύκολο να απομονώσεις κάποιες προτάσεις και να παρερμηνεύσεις ένα κείμενο. Το ίδιο ισχύει και με τις φωτογραφίες. Μια… παγωμένη φωτογραφία από μόνη της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Γι΄αυτό υπάρχουν όλα τα στιγμιότυπα της σκηνής για να βγάλει κανείς το συμπέρασμα του» σημειώνει αρχικά και συνεχίζει λέγοντας:

«Ο Βιεϊρίνια έχει σκοράρει το γκολ και τρέχει στην Θύρα 4 για να πανηγυρίσει. Μέσα από τις επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται πως η Κουρομπύλια δεν έχει καμία απολύτως αντίδραση. Επιστρέφοντας από το σημείο των οπαδών, βρίσκονται γύρω του οι συμπαίκτες του και ένας πιτσιρικάς έχει μπει μέσα και τρέχει να τους αγκαλιάσει. Ο Άκπομ τον σηκώνει στην αγκαλιά του. Εκείνη τη στιγμή χαμογελάει η Κουρομπύλια. Είναι μια γλυκιά στιγμή και τίποτα άλλο. Και εγώ εκείνη τη στιγμή, τραβούσα και χαμογελούσα. Υπάρχουν καρέ – καρέ όλες οι φωτογραφίες και μπορεί εύκολα ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Το SDNA σας παρουσιάζει καρέ – καρέ την επίμαχη φάση: