Δεληκώστας-Τερζής: «Να πάρουμε ότι μας αναλογεί»

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά», Θάνος Τερζής -όπως όλοι οι Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ- εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, σχετικά με την ασφάλεια και την οργάνωση της προετοιμασίας.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία. Προσωπικά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορονοϊό, ελπίζω όλα να είναι αρνητικά. Θα είναι μια δύσκολη προσπάθεια, καλούμαστε σε πολύ σύντομο διάστημα, σε με μια ελλιπής προετοιμασία, κατά την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε φιλικά παιχνίδια.

Σεβόμαστε την απόφαση της Λίγκας, θεωρώ πως για το ελληνικό βόλεϊ ότι θα γίνουν τα παιχνίδια είναι θετικό, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο αν γινόταν με καλύτερες προϋποθέσεις. Στα κομμάτια του ΠΑΟΚ, οι δύο μας ξένοι είναι στην Βραζιλία και τον Καναδά, και όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τους αρνηθούμε την επιστροφή στην πατρίδα τους μετά από αυτή την τρομερή πανδημία, από κει και πέρα η επιστροφή τους ήταν από δύσκολη έως ακατόρθωτη. Η Διοίκηση του ΠΑΟΚ, πήρε την απόφαση να κατεβάσει μία αμιγώς ελληνική ομάδα, που σίγουρα αυτό δεν μας αφαιρεί την φιλοδοξία και να πάρουμε ότι μας αναλογεί στο γήπεδο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ γενικότερα είχαν κάποιες ενστάσεις με την οργάνωση της προετοιμασίας, τον χρόνο και τα τεστ που θα έπρεπε να γίνουν πριν μπούμε στο γήπεδο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δυνατά παιχνίδια και να διεκδικήσουμε αρχικά την είσοδο μας στους τελικούς».

«Καιρός να διαφημίσουμε το άθλημα»

Ακολούθως ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας, ανέφερε:

«Καταρχάς να πούμε ότι είμαστε οι πρωτοπόροι σε κάτι. Καιρός είναι να διαφημίσουμε το άθλημα, όσο μπορούμε, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να φέρουμε φίλαθλο κόσμο στο γήπεδο μετά κορονοϊού. Θεωρώ ότι ένας μήνας προετοιμασία ήταν ικανός να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Με το επιτελείο σκεφτήκαμε πρώτα την υγεία των αθλητών, έπρεπε να κάνουμε μία μίνι προετοιμασία για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί, νομίζω σε ένα επίπεδο τα καταφέραμε, αν εξαιρέσουμε δύο μικροτραυματισμούς των δύο ημερών. Σίγουρα η ομάδα μου δεν έχει τους ξένους παίκτες, αλλά αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στα όρια.

Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός που έχει στην διάθεση του τους τρεις ξένους παίκτες, αλλά υπάρχει σοβαρότητα στην ομάδα μου και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Το δύσκολο για εμάς έτσι όπως θα σκεφτόμαστε είναι τι θα γίνει αν υπάρξει κάποιο κρούσμα. Κάναμε τεστ μόλις την Παρασκευή. Είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάναμε και θα κατέβουμε να παίξουμε τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό».