Ελλάδα, η χώρα των… φάουλ!

Δεν ξέρω σε πόσες χώρες θα συναντήσεις το φαινόμενο του να ξεκινάει ο «πόλεμος» για τον ορισμό της έδρας ενός τελικού κυπέλλου, πριν καν διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Υποψιάζομαι σε μια. Στην Ελλάδα.

Από το πρωί της Δευτέρας, 12/2, όταν και έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών, έχει ανοίξει σοβαρή συζήτηση για το που θα παίξουν η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ τελικό. Το όλο θέμα ξεκίνησε από τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρχει η επιλογή του ΟΑΚΑ σε περίπτωση που προκριθεί η ΑΕΚ. Ευτυχώς που το είπαν κι αυτό το «σε περίπτωση» και κρατήσανε λίγο τα προσχήματα. Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και ΑΕΛ – ΑΕΚ έδειξε η κληρωτίδα. Κι όμως κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να μιλάνε για τον τελικό μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, προτείνοντας μάλιστα και γήπεδα προκειμένου φέτος να αποφευχθεί το περσινό όργιο, όταν ολόκληρη η χώρα παρακολουθούσε μαχαιρώματα σε live μετάδοση και αστυνομικούς να κοιτάζουν το πλήθος που διψούσε για αίμα.

Ο ΠΑΟΚ που -ξανά- δεν θέλει ΟΑΚΑ, πρότεινε μέχρι και το Πανθεσαλικό. Το Στάδιο που πέρυσι φιλοξένησε τους οργανωμένους των δύο ομάδων και μετά το τέλος του αγώνα είχε μείνει μισό, την ώρα που τα γύρω νοσοκομεία είχαν γεμίσει μαχαιρωμένους οπαδούς. Οι εικόνες εκείνης της ημέρας θα μνημονεύονται χρόνια. Ελπίζουμε όχι και ο φετινός τελικός για εξωαγωνιστικούς λόγους… Ευτυχώς πάντως η ΑΕΚ παίζει σήμερα στην Ευρώπη και το θέμα μπήκε λίγο στον… πάγο!

Και από το ποδόσφαιρο πηδάμε στο μπάσκετ και τις… καταγγελίες. Είμαστε εδώ και χρόνια μάρτυρες του πολέμου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Όμως οι συνεχόμενες καταγγελίες, απαντήσεις και οι πολεμικές δηλώσεις που γίνονται από τις δύο ομάδες νομίζω πως τελικά δεν ωφελούν κανέναν. Αντίθετα οξύνουν τα… πνεύματα κι επειδή οι τελικοί του καλοκαιριού δεν είναι και τόσο μακριά, θα πρέπει να υπάρξει κάποια ηρεμία και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε οι «αιώνιοι» έχουν μπροστά τους σημαντικά ματς για την Ευρωλίγκα και θα ήταν πιο συνετό να επικεντρωθούν εκεί και να αφήσουν πέρα τις προσωπικές τους διαφορές, τουλάαχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις τους στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. Μετά αν θέλουν ας ξαναρχίσουν. Ούτως ή άλλως στους τελικούς μαζί θα παίζουν…

Σήμερα όμως θα ξεφύγω λίγο από τα αθλητικά και θα μεταφέρω το blog και το… block και στην πολιτική. Εκεί που εδώ και εβδομάδες ταλαιπωρούμαστε όλοι ως λαός με το όνομα των Σκοπίων, ενώ από την Δευτέρα έχουμε και τις προκλήσεις στα Ίμια. Κύριοι της αριστεράς, έτσι όπως το πάτε  στο τέλος Ελλάδα θα είναι μόνο η Αθήνα. Κοιτάξτε να σοβαρευτείτε γιατί οι καιροί είναι κρίσιμοι και απαιτούν αποφάσεις από ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται. Αν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλότητα στη χώρα αποχωρήστε από την εξουσία. Σας έχει κάνει χειρότερους από αυτούς που τόσα χρόνια μαχόσασταν…