Η πρώτη γυναίκα επόπτης σε ντέρμπι του ΠΑΟΚ!

Ο Αυστριακός ρέφερι Τζουλιέν Βάινμπεργκερ ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και θα έχει ως δεύτερη βοηθό την 34χρονη Σάρα Τέλεκ.

Η Τέλεκ θα είναι η πρώτη γυναίκα βοηθός που θα διαιτητεύσει σε ντέρμπι του ΠΑΟΚ, αλλά και η πρώτη ξένη γενικά που θα βρεθεί σε αγώνα της Super League.

Η 34χρονη που έχει αποφοιτήσει από την σχολή καλών τεχνών της Αυστρίας, διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα, αφού και οι δύο γονείς της είναι ζωγράφοι, ενώ την ίδια την κέρδισε τελικά το ποδόσφαιρο, σφυρίζοντας αγώνες από το 2009, ενώ από το 2014 είναι διαιτητής σε αγώνες της γυναικείας Bundesliga.

Η Σάρα Τέλεκ, ωστόσο δεν θα ξεχάσει ποτέ έναν από τους πρώτους αγώνες που διεύθυνε και αφορούσε τον τελικό πρωταθλήματος U14, με την ίδια να δηλώνει:

«Ήταν ένα παιχνίδι για τον τίτλο του πρωταθλήματος U14. Ήμουν νέα και άπειρη και γρήγορα έχασα τον έλεγχο. Υπήρχε έντονη κριτική και προσβολές από προπονητές και Γονείς. Μια ανησυχητική και άβολη εμπειρία καθώς ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να αντιμετωπίσω αντιπαραθέσεις αυτού του χαρακτήρα».

Η 34χρονη επόπτης, έγινε βοηθός διαιτητή με το σηματάκι της FIFA από το 2016, έχοντας συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην τελική φάση του Euro γυναικών το φετινό καλοκαίρι, αλλά και στον τελικό του Women’s Champions League, έχοντας πάντα τον ρόλο της βοηθού.

Η Σάρα Τέλεκ θα έρθει στην Τούμπα ως δεύτερη βοηθός του Τζουλιέν Βάινμπεργκερ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την πλευρά μπροστά από τις Θύρες 4-5 και 6.

«Πολλοί άνθρωποι σίγουρα δεν γνωρίζουν την προσπάθεια που απαιτεί να είσαι διαιτητής ανώτατου επιπέδου. Οι προκλήσεις αυξάνονται ανάλογα με το επίπεδο του πρωταθλήματος. Όταν έχει περισσότερους θεατές, χρειάζεται και περισσότερη προσοχή, αλλά έχεις και περισσότερη αδρεναλίνη», έχει αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της η Τέλεκ.

Η 34χρονη έχει παρελθόν και ως ποδοσφαιρίστρια, όμως πλέον όπως έχει αναφέρει η ίδια: «Σήμερα βλέπω το παιχνίδι από τη σκοπιά του διαιτητή. Θέλω να μάθω ποιες αποφάσεις πάρθηκαν και πώς».

Πλέον η Σάρα Τέλεκ, μαζί με την υπόλοιπη διαιτητική ομάδα, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος, ενός μεγάλου ντέρμπι, αλλά και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy