Saturday, June 22g-point.gr

ΜΑΝΑ, ΡΑΨΟΥ!!!…(για μία ακόμη φορά)

 

Όσο είσαι επαγγελματίας Αθλητής στη ζωή σου,3 πράγματα έχουν σημασία!

Οι κανόνες, τα συστήματα και τα ωράρια!!!

Και θέλω να σας τα αναλύσω αυτά τα πράγματα , ώστε να δείτε και εσείς που δεν είσαστε επαγγελματίες αλλά ερασιτέχνες στον αθλητισμό, ότι ο επαγγελματίας δεν είναι μόνο, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΑ και ΓΚΟΜΕΝΕΣ.

Ο επαγγελματίας δεν γυμνάζει το κορμί του αλλά το χτίζει, για τις ανάγκες της θέσης που αγωνίζεται αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα του. Δυναμώνει συγκεκριμένους μυς και όχι όλους ομοιόμορφα, όπως κάνει κάποιος που απλά γυμνάζεται.

Ο επαγγελματίας κάνει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ΟΧΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Δεν υπάρχει κούραση, κάνει προπόνηση 2 φορές,  ειδικά στην προετοιμασία και 3 φορές σε μία μέρα, ενώ ο ερασιτέχνης κάνει 2-4 την εβδομάδα, και άμα έχει δουλειά ή κούραση, μπορεί να την «πνίξει» κιόλας.

Ο επαγγελματίας πρέπει να τρώει συγκεκριμένες θερμίδες την ημέρα, και όχι πιτόγυρα και πίτσες.

ΚΑΝΟΝΕΣ: Φανταστείτε κάτι σαν τον στρατό. Ιεραρχία, πειθαρχία, όχι πολλές ερωτήσεις, εσωτερικός κανονισμός, δεν αντιμιλάς, εκτελείς εντολές, πάντα το σώμα σου πρέπει να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: 100% συγκέντρωση, απόλυτη εμπιστοσύνη σε συμπαίκτες και προπονητές, κοινός στόχος και βεβαίως βεβαίως πρέπει να ξέρεις απέξω 25-30 συστήματα αμυντικά και επιθετικά.

ΩΡΑΡΙΑ: Είμαστε άνθρωποι των ρολογιών. Τι ώρα θα φας, θα κοιμηθείς, πόση ώρα θα διασκεδάσεις, θα ξεκουραστείς, τι ώρα θα γαμήσεις. Όλα θέλουν να τα ξέρουν και να σε ελέγχουν. Αλλά, ένα έχω μάθει για τα καλά από όλα αυτά. «Καλύτερα 1 ώρα πριν, παρά 1 λεπτό μετά».

ΠΡΟΣΤΙΜΟ: Και το έμαθα καλά αυτό, γιατί άμα καθυστερήσεις σε μία προπόνηση, ραντεβού, αεροδρόμιο, ισούται με -20% του συμβολαίου σου.

Διάβασε  Ο γιος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη, Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο Αλέξανδρος, έγινε πατέρας!

SEX: Ένας καλός προπονητής μας είπε κάποτε στον ΠΑΟΚ. Ένας επαγγελματίας πρέπει να κοιμάται σύνολο 10 ώρες την ημέρα και να μην κάνει ΣΕΞ, 3 μέρες πριν από τον αγώνα, για να έχει 100 % όλες τις δυνάμεις του στο παιχνίδι. Όταν εμείς παίζουμε 2 αγώνες την εβδομάδα και μετά τον αγώνα είσαι κουρασμένος, εμείς πότε θα γαμάμε;

Με όλα αυτά τα πιο πάνω σας λέω πώς είναι πάνω κάτω η ζωή ενός επαγγελματία αλλά όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου «Και Μετά τι γίνεται μάγκα μου», πρέπει εκτός από τα 10-12 χρόνια, που αυτό το χόμπι το έκανες επάγγελμα, πρέπει να σκεφτείς και το μέλλον σου, αν δεν σε έχουν φάει οι «Coca Cola φίλοι σου», όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο μου επίσης.

Προσωπικά μέσα από την ατυχία να έχω και εγώ «φίλους» της Coca Cola, έκανα και μερικά καλά πράγματα, μου δόθηκαν διάφορα μετάλλια, κάνω πλέον όλα αυτά που αγαπούσα.

Αυτά είναι η ραδιοφωνική εκπομπή Dueto που κάνουμε στον Libero 107,4 της Θεσσαλονίκης μαζί με τον φίλο μου Σταύρο Κόλκα, ενώ πριν από ένα μήνα ξεκίνησα το G-Point.gr, κάτι που το σκεφτόμουνα χρόνια. Με κάτι διακρίσεις με την Εθνική ομάδα εξαργύρωσα και μία θέση στο Δημόσιο και το πιο ΚΟΡΥΦΑΙΟ από όλα;

Εδώ και μερικά χρόνια ξανά έκατσα στα θρανία, με συμφοιτητές 18χρονα και 19χρονα και με την ευκαιρία να μαθαίνω πράγματα που δεν μπορούσα να μάθω, κατά τη διάρκεια της καριέρας μου.

Υ.Σ 1: Ναι είμαι στα 42 μου φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης

Υ.Σ 2: Ένα μάθημα μου έμεινε.

Διάβασε  Ο γιος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη, Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο Αλέξανδρος, έγινε πατέρας!

Υ.Σ 3: ΜΑΝΑ ΡΑΨΟΥ, ΠΑΙΡΝΩ ΠΤΥΧΙΟ!!!

 

Γιάννης Γιαννούλης