«Με συγκίνησε η δωρεά του Ιβάν»

Για την δωρεά του Ιβάν Σαββίδη, που εξόπλισε με δικά του έξοδα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, μίλησε ο καθηγητής της ΩΡΛ κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

«Ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ από μένα και εξ ονόματος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου μας στον Ιβάν Σαββίδη. Η πατρίδα όσο ποτέ άλλοτε θέλει σήμερα τέτοιες ευεργεσίες. Τέτοιες κινήσεις δίνουν ελπίδα, κουράγιο και εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα διαγνωστικής προσέγγισης και θεραπείας στους ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο μας. Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε τη δωρεά στο νοσοκομείο μας. Ως Έλληνας πολίτης με συγκίνησε ιδιαίτερα και μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για να υπάρξει και συνέχεια».

Για τις επαφές που έκανε με τον ισχυρό επιχειρηματία και πώς τον έπεισε:

«Μάλλον τον έπεισα μέσω της επιστολής που του έστειλα και της συνάντησης που είχαμε. Είχαμε μια συνάντηση όπου του παρουσίασα τις ιδιαιτερότητες της κλινικής. Όταν δεν μπορεί να βοηθήσει το κράτος και η πολιτεία, ο συνήθης τρόπος είναι να απευθυνόμαστε σε ιδιώτες, ιδρύματα και διάφορους επιχειρηματίες. Δεν είναι μια εξατομικευμένη προσπάθεια που γίνεται μόνο από μένα. Ήταν μια συνολική προσπάθεια από τα μέλη της κλινικής, από όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που δουλεύουν στα δημόσια ιδρύματα. Τέτοιες χειρονομίες δίνουν ελπίδα και κουράγιο. Δεν νιώθεις μόνος».