Πέλκας: «Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, η πίεση είναι στον οργανισμό σου»

Ο Δημήτρης Πέλκας, βρέθηκε ως καλεσμένος στην πρεμιέρα της αθλητικής εκπομπής του Open TV, «Total Football», μιλώντας για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αλλά και για την δική του παρουσία.

Ο Πέλκας αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ενώ παράλληλα μίλησε και για την συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη (σ.σ. επίσης καλεσμένος στην εκπομπή και πρώην προπονητής του στον ΠΑΟΚ), αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τον δανεισμό του στη Σετούμπαλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Total Football» του Open TV:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη: «Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι μεγάλος ο δρόμος ακόμη. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος».

Για την συνεργασία του με τον Γιώργο Δώνη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Δώνη, γιατί ήταν ο προπονητής που μου έδωσε την ευκαιρία να συστηθώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το νούμερο 10 ήταν βαρύ για να το σηκώσω εκείνη την περίοδο και δεν ήταν εύκολο να έχει σταθερή απόδοση, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τότε».

Για τον δανεισμό του στη Σετούμπαλ: «Ήταν κάτι το οποίο το σκεφτόμουν πολύ. Ήθελα να δω πως είναι το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, ήθελα να δω την νοοτροπία τους. Σε βοηθάει όλη η εμπειρία και κέρδισα πάρα πολλά πράγματα με τον δανεισμό μου στην Σετούμπαλ και γύρισα στον ΠΑΟΚ, πιο δυνατός. Μόνο με την δουλειά μπορείς να βελτιώνεσαι, πρέπει να μην σταματάς ποτέ και να δουλεύεις συνέχεια».

Για το αν νιώθει πίεση ο ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση του τίτλου: «Ο ΠΑΟΚ από πέρσι έχει συνηθίσει να είναι ψηλά στην βαθμολογία. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, η πίεση πρέπει να είναι στον οργανισμό σου. Προχωράμε με αυτό και κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε σαν τελικό και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι σε κάθε αγώνα».

Για το βεβαρημένο πρόγραμμα: «Όταν έχει μια ολόκληρη εβδομάδα να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο τον διαβάζεις καλύτερα. Φέτος δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, αφού έχουμε αγώνες ανά τρεις ημέρες. Όταν έχει χρόνο αρκετό για να δεις τις αδυναμίες του αντιπάλου είναι πολύ καλύτερο και μπορείς να παίξεις και καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για την ευρωπαϊκή… μάχη του ΠΑΟΚ: «Είναι δύσκολο να πηγαίνεις σε όλη τη χρονιά με την ίδια ταχύτητα. Δεν είμαστε ρομπότ. Το καλό είναι ότι διαχειριστήκαμε την κοιλιά που κάναμε, το κακό είναι ότι κάναμε δύο ήττες με την Βίντι, αλλά τίποτα δεν τελείωσε για την πρόκριση και την Πέμπτη, θα πάμε στο Λονδίνο για τη νίκη».