Ρήτρες-χρυσάφι στα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟΚ!

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ σχετικά με τις υψηλές ρήτρες που υπάρχουν στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που έχουν αποκτηθεί τον τελευταίο χρόνο. Στο Δικέφαλο αποφάσισαν με τη νέα πολιτική που εφαρμόζουν τα προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποτρέψουν ομάδες του εξωτερικού να «ξελογιάσουν» ποδοσφαιριστές με πολύ μικρό αντίτιμο, όπως έγινε με την περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκες.

Τον Γενάρη στην Τούμπα ήρθαν έξι ποδοσφαιριστές, ενώ άλλοι τρεις ανανέωσαν τη συνεργασία τους σε όλους αυτούς έχουν μπει στα συμβόλαια τους ρήτρες χρυσάφι.  Στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν το πιο υψηλό buy out που φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. Ο πρώτος είναι ο Ισλανδό Σβέριρ Ίνγκασον. Ο 25χρονος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2022 με συνολικές αποδοχές που θα φτάσουν τα 4 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος νεοφερμένος στην Τούμπα με την πολύ υψηλή ρήτρα είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 800.000 ευρώ. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Λέο Ζαμπά που ήρθε το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής έχει κάνει ήδη ντόρο με τις εμφανίσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στα 10 εκατομμύρια ευρώ θα συναντήσουμε τους Δημήτρη Γιαννούλη που επέστρεψε στην Τούμπα μετά από ενάμιση χρόνο παρουσίας του στον Ατρόμητο και υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Επίσης ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που πρόσφατα ανανέωσε και αυτός με τους Ασπρόμαυρους με μια γενναία αύξηση στις ετήσιες απολαβές του, αλλά και με μια μεγάλη ρήτρα που φτάνει και σ’ αυτόν τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο Τσούμπα Άκπομ που διαπρέπει μετά τη φυγή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει μια ρήτρα που φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 800.000 ευρώ. Για τον Άγγλο επιθετικό, υπάρχουν σκέψεις στην Τούμπα το καλοκαίρι να τον καλέσουν για μια αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του ανεβάζοντας την ρήτρα του στα 20 εκατ. ευρώ.

Οι Ασπρόμαυροι και στις μεταγραφές του καλοκαιριού θα κινηθεί δυναμικά φέρνοντας στην Τούμπα ποδοσφαιριστές νεαρούς, αλλά και λίγο πιο «ψημένους». Και σ’ αυτούς θα μπουν πολύ μεγάλες ρήτρες. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι βαδίζει σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως μεγάλα μανατζερικά γραφεία επιλέγουν να φέρουν στην Τούμπα τα επόμενα big think γιατί γνωρίζουν πως γρήγορα θα ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο