Σε ποια κατηγορία πορνο…θεατή ανήκεις;

Μία μελέτη του Journal of Sexual Medicine χωρίζει τους θεατές του πορνό σε τρεις κατηγορίες. Εσύ σε ποια ανήκεις;

Επιστήμονες εξέτασαν 830 συμμετέχοντες με ερωτηματολόγια τα οποία περιελάμβαναν ερωτήσεις του τύπου πόσο συχνά παρακολουθείτε πορνό, αν πιστεύετε ότι διαταράσσει την καθημερινότητά σας και πόσο συχνή είναι η σεξουαλική σας δραστηριότητα. Έπειτα χώρισαν τους θεατές πορνό σε τρεις κατηγορίες.

Ο ερασιτέχνη

Πρόκειται για τον τύπο που είναι σεξουαλικά ικανοποιημένος και έχει υγιή σεξουαλική δραστηριότητα. Οι θεατές αυτοί αποτελούν το 75,5% των συμμετεχόντων στη μελέτη και παρακολουθούν κατά μέσο όρο 24 λεπτά πορνό την εβδομάδα.

Ο εθισμένος

Με μέσο όρο παρακολούθησης 110 λεπτά την εβδομάδα, η κατηγορία αυτή των θεατών είναι η πιο εθισμένη και από τις τρεις και οι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτήν επιλέγουν να το παρακολουθήσουν μόνοι τους.

Ο απογοητευμένος

Το 12,7% των συμμετεχόντων  ένιωθαν σεξουαλικά ανικανοποίητοι και είχαν σημαντική αποχή από τη σεξουαλική επαφή. Με μέσο όρο παρακολούθησης, 17 λεπτά την εβδομάδα, η συχνότητα χρήσης πορνό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία έχουν πολύ έντονα τα συναισθήματα του φόβου και της ντροπής.