Το εμπόδιο της Αυστρίας καλείται να ξεπεράσει η Εθνική Ελπίδων στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση, η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη, που τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστρίας, που είχε τερματίσει δεύτερη στο 7ο γκρουπ της προκριματικής φάσης. Τα ματς θα διεξαχθούν 12 και 20 Νοεμβρίου.

Το άλλο ζευγάρι των μπαράζ είναι Πορτογαλία-Πολωνία.

Αν τα καταφέρει η γαλανόλευκη, θα προστεθεί (όπως και η νικήτρια του άλλου ζευγαρίου), στις 10 ομάδες που έχουν έτοιμο εισιτήριο για την τελική διοργάνωση.

Τι ισχύει για τη διοργάνωση

Ποιες ομάδες έχουν προκριθεί ήδη στην τελική φάση;
Η Ιταλία (διοργανώτρια), η Κροατία, η Ισπανία, η Δανία, η Αγγλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Σερβία, η Ρουμανία και η Γαλλία.

Πότε θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης;
Στις 23 Νοεμβρίου στην Μπολόνια, όπου οι 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση θα κληρωθούν σε τρεις ομίλους.

Πότε και πού θα γίνουν τα τελικά;
Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου 2019 στην Ιταλία και στο Σαν Μαρίνο. Συγκεκριμένα, η φάση των ομίλων θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 24 Ιουνίου, τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 27/6 και ο τελικός στις 30.

Σε ποια γήπεδα θα διεξαχθούν οι αγώνες;
Renato Dall’Ara (Bologna), Citta del Tricolore (Reggio Emilia), Dino Manuzzi (Cesena), Nereo Rocco (Trieste), Friuli (Udine), San Marino Stadium (Serravalle).

Ποιο είναι το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης;
Οι επικεφαλής των τριών ομίλων θα προκριθούν στα ημιτελικά, μαζί με την ομάδα που, βάσει κριτηρίων, θα αναδειχτεί καλύτερη μεταξύ όσων τερματίσουν στις δεύτερες θέσεις.

Υπάρχει σύνδεση της τελικής φάσης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;
Ναι, η τελική φάση του EURO 2019 επέχει θέση προκριματικών αγώνων της ευρωπαϊκής ζώνης, από την οποία περνούν 4 ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.