Ξεχωρίζουν οι επιχειρήσεις Σαββίδη

Ενόψει της έναρξης της πρώτης παραγωγής, ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφθηκε τον χώρο παραγωγής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου AGROCOM εξέτασε τις βασικές φάσεις της διαδικασίας παραγωγής.

 

Προς το παρόν, η γραμμή παράγει την πολυστρωματική διαξονικά προσανατολισμένη μεμβράνη-ταινία για τη συσκευασία ευπαθών προϊόντων. Η εκτιμώμενη παραγωγική ικανότητα του νέου εξοπλισμού ανέρχεται στους 1,7 χιλιάδες τόνους ετησίως. Έχει σχεδιαστεί για να παράγει περίπου 20 ετικέτες προϊόντων, τα οποία ξεπερνούν ξένα αντίστοιχα σε διάφορες παραμέτρους.

Η επιχείρηση πήρε την πρώτη εμπορική παραγγελία για την παραγωγή ταινιών υψηλού φραγμού AMISTYLE ύψους 300 χλμ. από το εργοστάσιο λουκάνικων «TAVR», το οποίο αντικατέστησε εξ ολοκλήρου τα ανάλογα εισαγόμενα υλικά που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως κατά τη διαδικασία παραγωγής, με τα προϊόντα του Atlantis-Pak.

Η δημιουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής μεμβρανών-ταινιών υψηλού φραγμού στο χώρο του Atlantis-Pak (περιοχή Ακσάϊ) είναι η πρώτη φάση ενός μεγάλου έργου της εταιρείας για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Το Atlantis-Pak ξεκίνησε το πρότζεκτ «Plyonka» («Ταινίες») το 2016. Η πρώτη γραμμή παραγωγής ταινιών, που αποκτήθηκε και εγκαταστάθηκε με επένδυση της ίδιας της εταιρείας, σήμερα λειτουργεί με πληρότητα 100%, με παραγγελίες από ρωσικές και ξένες επιχειρήσεις.

Το συνολικό κόστος της πρώτης φάσης (δύο γραμμές) της νέας επένδυσης είναι 1,2 δισεκατομμύρια ρούβλια, συμπεριλαμβανομένων και κονδυλίων που διατέθηκαν από το Ίδρυμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, ύψους 300 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Η κύρια φάση υλοποίησης του πρότζεκτ «Plyonka» είναι ένα νέο εργοστάσιο στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάϊσκ, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018. Η παραγωγική ικανότητα της μονάδας θα είναι 10,4 χιλιάδες τόνοι ετησίως. Ο όγκος των επενδύσεων θα ανέλθει στα 3,4 δισεκατομμύρια ρούβλια, εκ των οποίων 500 εκατομμύρια ρούβλια – είναι τα κονδύλια που διατίθενται από το Ίδρυμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ρωσίας.

Σήμερα στο χώρο του Βιομηχανικού Πάρκου του Νότιου Μπατάϊσκ βρίσκονται σε εξέλιξη οι προπαρασκευαστικές εργασίες. Η πρώτη γραμμή παραγωγής προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η παραγωγική ικανότητα μετά την έναρξη της λειτουργίας της πρώτης γραμμής θα φτάνει τους 5,2 χιλιάδες τόνους προϊόντων ετησίως.

πηγή: ivansavvidis.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy