Ανάμικτα συναισθήματα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου

Πολύ χαρούμενος με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ωστόσο στη συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο λειτουργίας του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς όπως είπε τα τελευταία χρόνια κάνει τις υπερβάσεις χωρίς ιδιοκτήτη, ενώ περίμενε περισσότερη στήριξη από τον κόσμο και όχι μόνο στα ντέρμπι. 

«Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκριση για εμάς και τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και στους συνεργάτες μου για την εξαιρετική διαχείριση στο τέλος, αλλά και στον κόσμο, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του καθώς μας έδωσε ώθηση στο κρίσιμο σημείο», δήλωσε αρχικά η Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Για τα συναισθήματά του, αλλά και την επίδραση της πρόκρισης στην ψυχολογία: «Δεν είναι εύκολη η διαχείριση απαιτητικών αγώνων. Υπάρχει ένα… τρακάρισμα δύο πραγμάτων. Από τη μία πλευρά βρισκόμαστε μόλις στις 3 Νοεμβρίου, αλλά υπάρχει και ο χαρακτήρας των τελικών στους αγώνες. Πρέπει να ισορροπήσουμε, να δείξουμε βελτίωση παίζοντας καλύτερα και να κάνουμε και τις νίκες. Είναι ένα καλό σημάδι για τη συνέχεια».

Για την προοπτική της συμμετοχής στον τελικό: «Στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλο το κέρδος του σημερινού αγώνα. Αυτή που ζούμε εκ των έσω, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, η οποία δεν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, οπότε ρεαλιστικά οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Κάθε νίκη είναι βελτίωση, πολλώ δε μάλλον όταν σου δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξεις μακριά. Από τέτοια πράγματα παίρνουμε ενέργεια, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα κάνει μια τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Να φανεί ανταγωνιστική, να προχωρήσει στο Basketball Champions League, αλλά και στο Κύπελλο, χωρίς να είναι κατάλληλες οι συνθήκες δυστυχώς για μας. Υπάρχει δύναμη και κοινός στόχος».

Για την αποβολή του κι αν του έχει ξανασυμβεί: «Μου συνέβη σε αγώνα ΠΑΟΚ-Κηφισιά όπου οι βολές ήταν 18-42 (σ.σ. τότε ήταν προπονητής της Κηφισιάς)… Η νίκη φέρνει πάντα συναισθήματα χαράς και ευτυχίας. Έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου γιατί τόσο ο Κώστας Χαραλαμπίδης όσο και οι Μενουδάκος-Καραΐσκος έκαναν πολύ καλή διαχείριση. Τα παιδιά παλεύουν πολύ και είμαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος που τους έχω».