Καράογλου: «100 χρόνια ΠΑΟΚ με Νέα Τούμπα»

Στο Metropolis 95.5 κα την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης μίλησε για τη Νέα Τούμπα και το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ολοκλήρωση του έργου που θα αναβαθμίσει όλη τη γύρω περιοχή.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πότε θα μπει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και την κατάσταση στον ΟΑΣΘ.

Μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε:

Για τη Νέα Τούμπα: «Ήταν μια παραγωγική μέρα για τον πρωθυπουργό. Είχε πολλές συναντήσεις και συσκέψεις. Χθες καλέσαμε δύο ανθρώπους από την οικογένεια του ΠΑΟΚ τον υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων κ. Δημογιάννη και τον κ. Δούμα που είναι ο μελετητής του έργου. Παρουσίασαν το έργο και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ταχύτητα που προχωρά η διαδικασία από τις δημόσιες υπηρεσίες. Το έργο είναι εντός χρονικών πλαισίων και φιλοδοξία είναι το αργότερο το 2026 να είναι έτοιμο το γήπεδο στην περιοχή της Τούμπας για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ. Θέλουν γήπεδο 41926 θέσεων. Θα είναι 4ης κατηγορίας UEFA, κατάλληλο για αγώνες Champions League. Όλα τρέχουν κανονικά βάσει χρονοδιαγράμματος ώστε να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία και να ξεκινήσει το έργο.

Εξαιτίας του κορωνοϊού θα είχαμε προβλήματα. Όμως το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έδωσε επιτάχυνση στους χρόνους των διαδικασιών που γίνονται ηλεκτρονικά. Ακόμα και οι δήμοι και οι περιφέρειες συνεδριάζουν με ηλεκτρονικό τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε ότι θα γινεί και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης».

Για το ενδιαφέρον Μητσοτάκη για τη Νέα Τούμπα: «Αναφέρθηκε ονομαστικά στο έργο και το συμπεριέλαβε στην ατζέντα. Και στην προηγούμενη η σύσκεψη το έβαλε μόνος του και είπε πως είναι ένα μεγάλο έργο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για τη Βόρεια Ελλάδα. Το έργο θα ξεπεράσει τα 140-150 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι μια τεράστια αστική ανάπτυξη, θα αλλάξει το τοπίο και η περιοχή. Ο κ. Σαββίδης έχει τρέξει πολλά πρότζεκτ και η παρουσία του είναι σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα. Φέρνει λεφτά από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Δεν χαϊδεύω τα αυτιά του Σαββίδη, δεν είμαι ΠΑΟΚ ούτε έχω κάποια σχέση με τον κ. Σαββίδη. Συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα έργα, 9 συνολικά και έμεινε ικανοποιημένος από τα χρονοδιαγράμματα. Ανησυχούμε για το μετρό, υπάρχει μια προσφυγή στις 4 Δεκέμβριου από λίγα άτομα που εκτιμώ ότι δεν εκφράζουν την κοινωνία. Αν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα θα σταματήσει η διαδικασία».

Για το πότε θα μπει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο: «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τη σεζόν 2020-2021 στην Τούμπα. Αν όλα πάνε καλά, από την επόμενη χρονιά θα κατεδαφιστεί το υπάρχον γήπεδο και ο ΠΑΟΚ θα παίξει για 3-4 χρόνια στο Καυταντζόγλειο μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο».

Για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ: «Δεν είναι τα πράγματα όπως πρέπει, χρειάζονται κι άλλα λεωφορεία. Δεν κάναμε μαγικές λύσεις. Πρώτον ένα κομμάτι του έργου το δώσαμε στο ΚΤΕΛ που αγόρασε 150 λεωφορεία. Έχουν αναλάβει όλες τις περαστικές περιοχές και τα χωριά της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες αυτών των περιοχών είναι πολύ ικανοποιημένοι από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα κάποια λεωφορεία του ΟΑΣΘ να έρθουν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Θα δοθούν λεωφορεία και από τον δήμο Θεσσαλονίκης και ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα. Ήρθαν και αλλά 14 από το leasing με πλειοδότη από την Αθηνά. Συνολικά 180 λεωφορεία που θα δώσουν ανάσα. Μέχρι το τέλος του χρόνου 550 λεωφορεία θα κυκλοφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy