
Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης μπήκε αποφασισμένος στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και από τις πρώτες του κινήσεις δείχνει διάθεση τόσο να ρίξει χρήμα στην ομάδα όσο και να την ενισχύσει άμεσα με ποιοτικές μεταγραφές που θα φέρουν επιτυχίες.
Τελευταίο του χτύπημα η επικείμενη απόκτηση του Νίκου Χουγκάζ (2.07μ., 25χρ.) που είναι θέμα ωρών για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από την Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Δικέφαλος θα εξαγοράσει το συμβόλαιο του Χουγκάζ δίνοντας ένα ποσό της τάξης των 200.000 Ευρώ, ενώ το συμβόλαιο του Έλληνα ψηλού θα είναι για 1.5 χρόνο, έναντι περίπου 750.000 Ευρώ!
Πριν από έναν μήνα, όταν ακόμα ο νέος ιδιοκτήτης του Δικεφάλου δεν είχε κάνει κάποια κίνηση, είχε διαρρεύσει στη Θεσσαλονίκη, πως στόχος του Μυστακίδη είναι να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη-ηγέτη, που θα μπορέσει πάνω του να χτίσει τον ΠΑΟΚ που θα πρωταγωνιστεί παντού. Το ρεπορτάζ έκανε λόγο για Έλληνα παίκτη που αγωνίζεται σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Ο Νο1 στόχος λοιπόν του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι (αν μπορούσε θα τον έφερνε και τώρα, αλλά δεν γίνεται, κάτι που παλεύει όμως να κάνει με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη του Ολυμπιακού!) είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος.
Ο Έλληνας γκαρντ, το καλοκαίρι αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα, να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον ΠΑΟ, με συνολικές αποδοχές 1.5 εκατομμύριο ευρώ και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο. Μέχρι τώρα βέβαια δεν έχει παίξει όσο θα ήθελε, καθώς λόγω των Σορτς, Σλούκα, Γκραντ και Ναν δεν υπάρχει χώρος στα γκαρντ και αγωνίζεται μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρότι ο Εργκίν Αταμάν του έχει ξεκαθαρίσει ότι τον πιστεύει και για αυτό άλλωστε τον έπεισε πριν μερικούς μήνες να φορέσει τα πράσινα.
Όπως φάνηκε και από την περίπτωση του Χουγκάζ, το οικονομικό δεν είναι θέμα στον ΠΑΟΚ. Ο Μυστακίδης μπορεί όχι μόνο να καλύψει το συμβόλαιο του Τολιόπουλου στον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να του δώσει και παραπάνω χρήματα για να τον πείσει να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη.
Το πρόβλημα είναι να πείσουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Έλληνα γκαρντ ότι αξίζει να τους εμπιστευτεί και ότι θα γίνει ο ηγέτης μίας ομάδας που… έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη και φυσικά να μπορέσει να τον βγάλει και από το συμβόλαιό του με το Τριφύλλι.

Αυτό όμως θα είναι δύσκολο, καθώς οι Πράσινοι δεν επένδυσαν στον Τολιόπουλο για να τον έχουν στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αρνητικός να φύγει ο διεθνής άσος, καθώς τον θεωρούν τον επόμενο Έλληνα που θα ηγηθεί της ομάδας, όταν ο Κώστας Σλούκας κάνει (αρχικά) ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια αποσυρθεί. Ο «Τολιό» έχει τα προσόντα και τις ικανότητες να γίνει ο επόμενος Έλληνας αρχηγός και σε αυτό ποντάρουν στο ΟΑΚΑ και για αυτό δεν θα δεχθούν να τον αφήσουν να φύγει.